22:20:21 05.03.2021
 
Stiri

Stoianoglo, somat să DEMISIONEZE, după ce s-a plâns că politicieni ar submina independența procurorilor: „Gurbulea-Zubco-Gurin-Harunjen nu și-au dus mandatul până la capăt. Stoianoglo NU este independent”

Actualitate 05.01.2021 16:12 Vizualizări5419 Autor: Ziarul National
Stoianoglo, somat să DEMISIONEZE, după ce s-a plâns că politicieni ar submina independența procurorilor: „Gurbulea-Zubco-Gurin-Harunjen nu și-au dus mandatul până la capăt. Stoianoglo NU este independent”


Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, este somat să-și dea demisia, pentru că într-un an de zile nu ar fi avut nicio realizare notabilă. Declarația a fost făcută de parlamentarul Dumitru Alaiba, după ce procurorul Stoianoglo s-a plâns astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că „forțele declarate proeuropene sănătoase” ar ataca Procuratura.

„Eu am înțeles. Domnul procuror general nu poate lucra din cauza noastră, că noi „aruncăm cu noroi” în fiecare zi. Procurori care produc scuze și justificări în loc de rezultate am mai văzut. La scuze se pricep toți. Domnule Stoianoglo, poate vă inspirați de la colegii din Guvern și pur și simplu vă dați demisia? Nu m-am așteptat de la dl Stoianoglo la mari rezultate nici măcar o zi, dar sincer am sperat să greșesc”, a precizat Alaiba.

Citește și: VIDEO // Stoianoglo și Motuzoc reclamă „ATACURI din sfera politicului” asupra Procuraturii: „Ei vor o Procuratură independentă, dar care ar depinde doar de ei”

Deputatul a amintit că ultimii patru procurori generali nu și-au dus mandatele până la sfârșit, lăsând să se înțeleagă că aceeași soartă îl așteaptă și pe Alexandr Stoianoglo.

„Noi avem o altă tradiție. Deja peste 12 ani toți procurorii generali pleacă în demisie la scurt timp după ce șefii lor politicieni sunt alungați de la putere sau se află sub asediu și trebuie să-i sacrifice. Gurbulea-Zubco-Gurin-Harunjen. Nimeni nu și-a dus mandatul până la capăt. Stoianoglo nu este un procuror independent. A avut peste un an la dispoziție să o demonstreze. Stoianoglo ar fi bine să plece la fel ca predecesorii săi. Iar eu azi am avut un deja-vu”, a încheiat sursa citată.


Foto: Dumutru Alaiba/Facebook


De menționat că Alexandr Stoianoglo și șefa Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, au semnat astăzi un apel prin care acuză „tentative tot mai insistente și brutale ale unor actori politici de subminare a independenței instituționale și individuale a procurorilor”. Mai mult, Stoianoglo și Motuzoc susțin că aceste atacuri, care s-ar fi „întețit în ultima vreme”, ar veni din partea „forțelor declarate proeuropene sănătoase”.

„Asistăm la cel mai mare front ridicat împotriva Procuraturii de către politicieni și susținătorii lor, care își asumă rolul de judecători ai activității procurorilor și care aruncă zilnic cu noroi în Procuratură, prezentând fel și fel de situații pe care le califică ca fiind greșit soluționate juridic. Recunoaștem că suntem prestatori de servicii publice și necesitatea de a asigura interesul public privind activitatea Procuraturii, de a manifesta mai multă transparenţă, de a raporta despre modul și rezultatul muncii desfășurate, avansând pe această cale zi de zi, doar că specificul activității, restricțiile legale, impuse inclusiv și de necesitatea respectării drepturilor fundamentale ale omului, nu ne permit să o facem în volumul pe care ni-l cer politicienii”, a citit Stoianoglo din apel.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Bujor POPUSHOI 05.01.2021 22:24

Care presiune dle Procuror General??? Scheme de furt in toate domeniile si nici un fel de masuri... Ca rezultat al furturilor, tara a ajuns la culmea saraciei, iar lumea la ce-a a disperarii. Organele de control doar mimeaza activitatea sa. Numai eu, am scris la Procuratura Generala de vre-o 3-i ori, privitor la delapidarile de la IS ,,CFM". Rezultat, ZERO. Ultima oara m-am adresat catre d-voastra, cu o scrisoare deschisa. Sper ca poate, de data asta, se vor lua masuri. Mai daunazi Vasile COSTIUC, Va atras atentia privitor la problema cu metalul, chipurile, uzat, de la Basarabca, gata de vinzare. Astazi, vis-a-vis de aceeasi problema..., la Ocnita. Ar fi cazul sa Va autosesizati, dle Procuror General, ca apoi sa nu ziceti, ca, chipurile, se fac presiuni... Daca in loc de justificari ar fi rezultate, lumea si-ar vedea de ale sale... Altfel, atunci chind totul se duce de ripa, lumea ridica intrebari si are tot dreptul, deoarece platesc impozit.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md