03:08:43 13.08.2020
 
Stiri

DOC // Primul pas pentru ca Ion Chicu să rămână fără cetățenia ROMÂNĂ. Un parlamentar de la București a depus o PLÂNGERE la Autoritatea Națională pentru Cetățenie

Actualitate 25.05.2020 16:34 Vizualizări3298 Autor: Ziarul National
DOC // Primul pas pentru ca Ion Chicu să rămână fără cetățenia ROMÂNĂ. Un parlamentar de la București a depus o PLÂNGERE la Autoritatea Națională pentru Cetățenie


Parlamentarul de la București, Constantin Codreanu, a expediat astăzi Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC) o plângere prin care solicită retragerea cetățeniei premierului R. Moldova, Ion Chicu. Această solicitare a fost făcută în contextul declarațiilor denigratoare ale premierului Chicu la adresa României, dar și a unui europarlamentar român.

Potrivit lui Codreanu, legea prevede că orice autoritate sau persoană, care are cunoștință de existența unui motiv pentru retragerea cetățeniei române, poate sesiza, în scris, Comisia, având obligația să prezinte dovezile de care dispune.

„Prin urmare, m-aș bucura dacă un demers similar ar fi trimis și de alte persoane. Tot în baza legii, cetățenia română poate fi retrasă persoanei care: a) aflată în străinătate, săvârșește fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României. Cetățeanul Chicu Ion deține cetățenia română pe care a obținut-o prin redobândire, conform legii în vigoare, după ce a depus oficial următorul jurământ: „Jur să fiu devotat patriei și poporului român, să apăr drepturile și interesele naționale, să respect Constituția și legile României”. Motivul care a stat la baza prezentei plângeri este recenta declarația denigratoare la adresa României a cetățeanului român Chicu Ion, premier al R. Moldova. Afirmațiile primului ministru de la Chișinău au scandalizat opinia publică pe ambele maluri ale Prutului.

Subsemnatul, cetățean român, deputat în Parlamentul României ales în circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării și președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării (Camera Deputaților), solicit retragerea cetățeniei române a lui Chicu Ion”, precizează Constantin Codreanu.

Parlamentarul a mai adăugat că ANC, prin Comisia pentru Cetăţenie, are datoria să înlăture orice suspiciune de pasivitate în această direcție.

„Retragerea cetățeniei este o reacție legală firească pe care autoritățile statului român sunt obligate să o aibă atunci când persoane care și-au redobândit cetățenia română aduc prejudicii imaginii României și lezează prestigiul țării noastre. Nu mai putem tolera la infinit românofobia celor care își redobândesc cetățenia română și beneficiază de toate avantajele pe care îl are un cetățean al unui stat membru al UE”, a conchis președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md