12:14:23 03.12.2021
Stiri

Stoianoglo afirmă că în spatele REȚINERII sale ar sta „beneficiarii FURTULUI MILIARDULUI…”

Actualitate 15.10.2021 15:52 Vizualizări5746 Autor: Ziarul National
Stoianoglo afirmă că în spatele REȚINERII sale ar sta „beneficiarii FURTULUI MILIARDULUI…”


Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care urmează să afle astăzi dacă va rămâne în arest la domiciliu sau va fi cercetat în stare de liberate, susține că în spatele reținerii sale ar sta „beneficiarii furtului miliardului”. În opinia lui Stoianoglo, interesele beneficiarilor ar fi coincis cu interesele actualei guvernări, care ar vrea să-l demită.

„În spatele arestului meu sunt beneficiarii furtului miliardului. Până a veni eu în funcție, nimeni nu a mișcat un deget pe acest caz. Interesele beneficiarilor au coincis cu interesele celor de la conducere. Ați văzut cum au fost adoptate acele modificări la Legea Procuraturii? Aceste modificări au fost făcute împotriva mea. Eu eram gata să fiu evaluat, deoarece pot să demonstrez lucrurile făcute împotriva luptei cu corupția și crimei organizate. Acum ce mi se întâmplă este o crimă”, a declarat Stoianoglo în sala de judecată de la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorul general suspendat a adăugat că nu înțelege de ce președintele Maia Sandu ar vrea capul său. Mai mult, acesta a acuzat-o pe Maia Sandu că, în loc să se preocupe de alte chestiuni mult mai importante, inclusiv care țin de securitatea energetică a R. Moldova, dânsa s-ar fi interesat de unele dosare penale.

„Eu nu am avut conflicte cu doamna. Uitați-vă câte probleme are țara… Dar ea mă întreba de unele dosare penale. Ea nu are nimic cu asta și nici eu. Eu pot cere de la procuror o informație, să cer urgentarea examinării, dar nu pot interveni. Eu nu investigehz dosare”, a precizat șeful suspendat al Procuraturii Generale.

Alexandr Stoianoglo a mai spus că nu i-ar cunoaște personal pe deputații socialiști, care protestează în fața Curții de Apel.

Menționăm că Stoianoglo a fost reținut pe 5 octombrie curent, fiind cercetat pe cinci capete de acuzare, inclusiv pentru faptul că ar fi favorizat un grup criminal. Procurorul general suspendat neagă acuzațiile și afirmă că la mijloc ar fi o comandă politică pentru a-l înlătura din funcție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


vasile 15.10.2021 16:06

Ada cum mivi pe dodon nui cunoaste pe acestiarsavi4 hoti si talhari ce protestewza a fi ara

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md