21:25:22 12.04.2021
 
Stiri

VIDEO // Președintele Maia Sandu NU va putea schimba miniștri guvernului în exercițiu, în schimb EXECUTIVUL va putea numi secretari de stat, șefi de departamente și AGENȚII guvernamentale

Actualitate 04.03.2021 14:13 Vizualizări2012 Autor: Ziarul National
VIDEO // Președintele Maia Sandu NU va putea schimba miniștri guvernului în exercițiu, în schimb EXECUTIVUL va putea numi secretari de stat, șefi de departamente și AGENȚII guvernamentale


Curtea Constituțională (CC) a admis parțial sesizarea depusă de către președintele R. Moldova, Maia Sandu. Astfel, șeful statului nu va putea să schimbe unii miniștri în exercițiu, dar Guvernul interimar va putea numi persoane în funcții de demnitatea publică, inclusiv secretari de stat, șefi de departamente și de agenții guvernamentale.

„Se admite parțial sesizarea depusă de Maia Sandu. Se declară neconstituționale articolul 15, aliniatul 2, litera e, și aliniatul 3, și articolul 23, aliniatul 6, din Legea cu privire la Guvern nr. 136 din 7 iulie 2017, în partea care interzice Guvernului al cărui mandat a încetat să numească, să propună pentru numire persoane în funcții de demnitate publică altele decât miniștri, or în funcțiile publice. Până la modificarea legii de către Parlament, Guvernul al cărui mandat a încetat va putea numi sau propune pentru numire persoane în funcții de demnitate publică pentru un termen determinat”, a citit președinta CC, Domnica Manole, decizia luată de Înalta Curte.

De asemenea, prin decizia de astăzi a CC, guvernul interimar va avea împuterniciri suplimentare în cazul în care Parlamentul va declara starea de urgență. Astfel, guvernul în exercițiu va putea întreprinde unele măsuri în situații de criză.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md