18:51:08 26.07.2021
 
Stiri

Platforma „DA” îl vrea pe Năstase PREMIER. „Avem la dispoziție TREI variante: guvernul Dodon-Șor, păstrarea executivului actual, care e EXPIRAT, și învestirea unui cabinet ANTICRIZĂ. Riscul e minim, dacă Dodon nu se ține de cuvânt...”

Actualitate 16.03.2021 14:36 Vizualizări3366 Autor: Ziarul National
Platforma „DA” îl vrea pe Năstase PREMIER. „Avem la dispoziție TREI variante: guvernul Dodon-Șor, păstrarea executivului actual, care e EXPIRAT, și învestirea unui cabinet ANTICRIZĂ. Riscul e minim, dacă Dodon nu se ține de cuvânt...” Captură


Platforma „Demnitate și Adevăr”, reprezentată de parlamentarii Alexandr Slusari, Igor Munteanu și Dinu Plîngău, au insistat mai bine de o oră pe lângă președintele Maia Sandu să-l desemneze pe Andrei Năstase la funcția de premier, deoarece acesta ar urma să fie votat de fracțiunile Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma „Demnitate și Adevăr” și Partidul Democrat (PD). Șeful statului nu va avea nimic de pierdut, dacă procedează în felul acesta, consideră Slusari.

„La ora actuală avem trei variante. E vorba de învestirea unui guvern propus de Șor și Dodon, în frunte cu Mariana Durleșteanu… E o variantă extrem de periculoasă pentru R. Moldova, deoarece va fi un executiv nerecunoscut în toată lumea. A doua variantă e ca lucrurile să rămână cum sunt astăzi. Adică blocaj. Va rămâne Ciocoi, un om care e depășit de situație. Va rămâne un guvern expirat într-o situație foarte dificilă. Un guvern care dimineața aprobă unele decizii, iar seara le abrogă… A treia variantă este învestirea unui guvern condus de Platforma „DA”. În acest guvern condus de Andrei Năstase pot intra reprezentanții partidelor parlamentare, extraparlamentare și persoane din societatea civilă. În primul rând, guvernul va debloca finanțarea externă. De asemenea, va fi aprobată o foaie de parcurs privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Slusari, după consultările cu Maia Sandu.

În același context, Slusari a menționat că în ultimele zile au avut loc negocieri pe platformă parlamentară în privința învestirii unui guvern anticriză.

„Nu ascund că în ultimele zile au avut loc discuții între PSRM, PAS, Platforma „DA” și PD. Matematica ne arată că cele patru fracțiuni pot învesti un guvern anticriză. Riscurile pentru Maia Sandu sunt minime. Dacă socialiștii nu se țin de cuvânt, atunci se va consuma și cea de-a doua tentativă de învestire a guvernului și mergem la anticipate. Deci, eu nu văd argumente ca să fie acceptat candidatul Platformei „DA”, a precizat sursa citată.

Vicepreședintele Parlamentului a adăugat că guvernul anticriză, în frunte cu Năstase, va funcționa în baza unei foi de parcurs stabilite din timp, care va avea doar câteva puncte.

„Ulterior, convenim ca Parlamentul să nu se întrunească trei luni. Noi înțelegem că nu există încredere în PSRM, dar suntem în situația de alege între o variantă rea și una extrem de rea. Cea mai realizabilă propunere este cea a Platformei „DA”. Maia Sandu a avut argumentele ei… Am polemizat foarte mult. Dar suntem conștienți că cea mai pertinentă propunere este a Platformei „DA”, a conchis Slusari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md