05:21:20 28.03.2023
Stiri

Maia Sandu rămâne neclintită în fața „HOȚILOR” și le arată din deget JUDECĂTORILOR care de ani buni îl menajează pe ȘOR. Ce spune șefa statului despre presupusele 43 MILIOANE de dolari din conturile offshore care i-ar aparține lui Spînu

Actualitate 26.09.2022 10:44 Vizualizări4980 Autor: Vitalie Hadei
Maia Sandu rămâne neclintită în fața „HOȚILOR” și le arată din deget JUDECĂTORILOR care de ani buni îl menajează pe ȘOR. Ce spune șefa statului despre presupusele 43 MILIOANE de dolari din conturile offshore care i-ar aparține lui Spînu


Președinta Maia Sandu nu are de gând să-și dea demisia din cauza protestelor organizate în fața Președinției și Parlamentului, deoarece acest lucru este cerut de „hoții cărora le este frică de închisoare”. În pofida presiunilor stradale și folosirii oamenilor pe post de instrumente, Maia Sandu a dat asigurări astăzi, în cadrul unui briefing de presă la Președinție, că nu renunță la promisiunea de a face ordine în justiție, astfel ca hoții de miliarde, în frunte cu Ilan Șor, să ajungă la închisoare.

Potrivit șefei statului, în pofida faptului că Hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgență prevede interzicerea manifestațiilor și protestelor, autoritățile respectă dreptul cetățenilor de a protesta.

„Această întrebare este pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Guvern. Așa cum am spus de fiecare dată, noi respectăm dreptul cetățenilor la protest. În același timp, toate încercările de a transforma aceste proteste în acțiuni violente, de destabilizare a republicii noastre trebuie să fie sancționate de către instituțiile statului”, a precizat Maia Sandu, cu referire la protestele organizate de Partidul „ȘOR” în fața Președinției două duminici la rând.

Totodată, președinta a menționat că oamenii ar fi folosiți de „hoțul Șor”, iar cea mai importantă vină aparține judecătorilor, care de ani buni tergiversează luarea unei decizii în dosarul pe numele acestuia.

„Am și eu aici o întrebare la judecătorii care nu mai ajung să examineze cazul hoțului Șor. Noi așteptăm de mulți ani aceste decizii ale instanțelor de judecată, pentru că este foarte clar că acești oameni care protestează astăzi sunt plătiți din banii care au fost furați de la toți cetățenii R. Moldova, de la oamenii care muncesc, care plătesc taxe. Acești bani au fost furați, iar acum sunt folosiți pentru a plăti câțiva oameni care nu vor să meargă la muncă, dar care își câștigă banul la proteste. Întrebarea principală este către judecători și cred că ar trebui să-și facă concluziile. Reforma justiției va merge înainte și vor răspunde pentru aceste tergiversări care nu sunt justificate”, a punctat Maia Sandu.

Președinta Sandu afirmă că nu are de ce să-și dea demisia, în contextul în care hoții îi cer acest lucru.

„Demisia mi-o cer hoții, cei care nu vor ca noi să ducem mai departe reforma justiției. Nu vor să facem reforma justiției și ei să ajungă să răspundă. În primul rând - să restituie banii foarte mari pe care i-au furat. Dacă ar întoarce acești bani acum, atunci ne-am descurca mult mai ușor, inclusiv în condițiile crizei energetice. Am putea să le oferim oamenilor compensații mult mai mari. Deci, cei care sunt cu musca pe căciulă, care înțeleg că va fi totuși o finalitate pe dosarele investigate, îmi cer mie demisia. Eu le-am promis oamenilor să facem ordine în justiție și să-i vedem pe cei corupți la închisoare, în baza proceselor pornite de procuratură și confirmate în judecată. Asta o să facem, în pofida faptului că hoții se opun”, a adăugat sursa citată.

Maia Sandu a fost rugată să comenteze informațiile făcute publice de Ilan Șor, potrivit cărora vicepremierul Andrei Spînu ar deține 43 de milioane de dolari și euro în conturi offshore în Cipru și Hong Kong.

„Procurorii ar trebui să verifice aceste informații? Ați promis să aduceți funcționari onești”, a întrebat un reporter al postului Tv6, asociat lui Ilan Șor.

„Am promis și acest lucru l-am făcut. Domnul vicepremier va oferi toate răspunsurile. Domnul vicepremier și-a câștigat banii legal, în sectorul privat, în comparație cu instituția pe care o reprezentați și modul în care e finanțată – din bani furați”, a răspuns Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md