00:44:27 23.05.2024
Stiri

VIDEO // Liderul de la Kiev propune crearea unei platforme pentru ELIBERAREA TRANSNISTRIEI de regimul separatist sprijinit de Rusia

Actualitate 25.10.2022 17:59 Vizualizări3283 Autor: Ziarul National
VIDEO // Liderul de la Kiev propune crearea unei platforme pentru ELIBERAREA TRANSNISTRIEI de regimul separatist sprijinit de Rusia


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus astăzi crearea unei platforme pentru eliberarea Transnistriei și Abhaziei de regimurile separatiste sprijinite de Rusia.

Inițiativa a fost lansată în cadrul primului summit parlamentar al „Platformei Crimeea” de la Zagreb, Croația, la care participă și președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu.

Potrivit lui Zelenski, toate statele trebuie să coopereze, chiar și după restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei.

„Trebuie să transformăm Platforma Crimeea” într-o rampă de lansare pentru alte platforme umanitare și diplomatice, care să contribuie la eliberarea altor teritorii cândva ocupate – Transnistria și Abhazia”, a precizat Zelenski în discursul său.

Liderul de la Kiev a adăugat că potențialul rusesc de agresiune va fi distrus de la rădăcină doar atunci când drapelul Ucrainei va reveni la locul său de drept – în orașele și satele din Crimeea.

Astfel, Volodimir Zelenski a îndemnat membrii Platformei să viziteze peninsula atunci când va reveni în componența Ucrainei.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat astăzi, în cadrul primului summit parlamentar „Platforma Internațională Crimeea”, agresiunea Federației Ruse în Ucraina, începută acum opt ani odată cu anexarea peninsulei Crimeea, exprimând sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md