05:16:42 03.03.2024
Stiri

Ghimpu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Vlad Plahotniuc și spune că nu mai vrea să-i pronunțe numele: „Nu este un om MARE pentru mine”

Politică 07.09.2017 22:41 Vizualizări6778 Autor: Vitalie Hadei
Ghimpu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Vlad Plahotniuc și spune că nu mai vrea să-i pronunțe numele: „Nu este un om MARE pentru mine”


Liberalul Mihai Ghimpu afirmă că liderul Partitului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, ar sta în spatele arestării lui Dorin Chirtoacă și plecării lui Iurie Dârda din fracțiunea parlamentară, doar că asta nu-l va opri din lupta sa. Mai mult, Ghimpu s-a lăudat că dânsul a fost singurul politician care și-a permis să-i spună în fața liderului PD tot ce crede despre el și că Plahotniuc nu ar fi un „om mare” pentru el.

„După arestarea lui Dorin Chirtoacă, am sperat că își vor da seama de ceea ce fac, dar odată ce a apărut cel de-al doilea dosar, mi-am dat seama că nu se vor opri. Nici pe timpul lui Voronin nu era așa. Sigur că Plahotniuc stă în spatele acestor dosare. Și al doilea dosar este politic. Comandă politică înseamnă că ordinele vin de la cei care dețin puterea. Vrea să demonstreze că deține puterea și toți trebuie să tremure în fața lui”, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV Chișinău.

Acesta susține că a înțeles din start de ce Vlad Plahotniuc a solicitat să dețină controlul asupra Procuraturii Generale încă din anul 2009, dar cu toate acestea nu regretă că a făcut alianță cu PD. „Dacă nu făceam alianță, nu ne mișcam înainte. Nu aveam acord cu FMI, nu mai aveam libera circulație în UE. Eu am discutat mult cu el despre toate acestea. I-am spus lucrurilor pe nume în față. Eu am fost singurul care i-a spus în față toate acestea. Și cu concursul pentru alegerea procurorului general… Plahotniuc nu este un om mare pentru mine. Numai Dumnezeu este mare. Eu știam de ce Plahotniuc a luat procuratura, dar nu putem să las să fie schimbat cursul european, să fie federalizată republica și pe viitor să nu mai putem îndrepta lucrurile. Totuși, în alianțele acestea am reușit să facem pași înainte”.

Întrebat cum pot fi îndreptate lucrurile pe un făgaș normal, Ghimpu nu are alte speranțe decât implicarea UE și SUA. „Trebuie să se implice UE și SUA. El face asta de când a ajuns președintele partidului. Probabil se răzbună pentru că nu a ajuns premier. Așa cred eu. Eu nu vorbesc cu Plahotniuc de la arestarea lui Dorin. Când era Iurie Chirinciuc arestat, am discutat cu el. Dacă ești într-o alianță, măcar informezi președintele de partid că, uite, un ministru va fi arestat. Acum ce să discut cu el? Dacă trage sforile să le tragă, dar va fi până la un timp. Dânsul distruge relațiile cu instituțiile internaționale. Nu prea pronunț numele lui, pentru că asta îi face plăcere”, a mai adăugat Ghimpu.

În același context, liberalul crede că fostul premier Valeriu Streleț se face vinovat de faptul că Vlad Plahotniuc ar fi căpătat o asemenea putere. „Dacă Valeriu Streleț avea să mă asculte, atunci Plahotniuc nu ajungea la guvernare și PD nu avea puterea pe care o are astăzi. I-am zis atunci ca PLDM să rămână la guvernare. Am fost de două ori la el la Guvern. Dacă rămâneam la guvernare, atunci PD rămânea cu 20 de mandate, dar nu a vrut să mă asculte”, a conchis Ghimpu.

Nu este prima oară când Mihai Ghimpu îl atacă pe Vlad Plahotniuc. Până acum, liderul PD nu a reacționat la acuzațiile aduse de fostul său partener de la guvernare.

Amintim că, anterior, reprezentanții PD au declarat că nu au nicio legătură cu arestările din sânul PL și că organele de drept au început lupta cu corupția.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md