04:45:48 30.05.2023
Stiri

CONTRACT // ENERGIE ELECTRICĂ din România pentru R. Moldova! Primele tranzacții ar urma să aibă loc în luna octombrie 2022

Actualitate 11.08.2022 13:29 Vizualizări2508 Autor: Ziarul National
CONTRACT // ENERGIE ELECTRICĂ din România pentru R. Moldova! Primele tranzacții ar urma să aibă loc în luna octombrie 2022


Operatorii de Transport și de Sistem (OTS) „Transelectrica” din România și „Moldelectrica” din Republica Moldova au semnat astăzi contractul care va permite alocarea de capacitate pentru schimburile comerciale de energie electrică pe linia de interconexiune între România și Republica Moldova.

Schimburile comerciale de energie electrică între cele două maluri ale Prutului vor începe imediat după finalizarea întregului proces care implică armonizarea detaliilor tehnice și aspectelor comerciale.

Potrivit unui comunicat de presă al „Transelectrica”, primele tranzacții de energie electrică între România și Republica Moldova sunt estimate pentru luna octombrie a acestui an.

„Realizarea cu succes a procesului de comercializare a energiei electrice pe interconexiunea între România și Republica Moldova reprezintă un angajament de susținere între cei doi Operatori de Transport și de Sistem și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a pieței de energie la nivel european. În 16 martie 2022 s-a realizat sincronizarea cu succes a sistemelor electroenergetice din Ucraina și Republica Moldova cu sistemul electroenergetic european”, cităm din același comunicat.

Menționăm că, prin alocarea de capacitate de interconexiune, va exista un flux dinamic al tranzacțiilor de energie electrică între participanții la piața de energie din România și cei din Republica Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md