15:39:20 06.02.2023
Stiri

Dodon seamănă PANICĂ în rândul cetățenilor și amenință cu PROTESTE. Acesta o critică și pe Maia Sandu, la un an după ce a PIERDUT alegerile: „S-a remarcat doar prin călătorii peste hotare și „atacul raider” asupra Procuraturii”

Actualitate 15.11.2021 10:09 Vizualizări4653 Autor: Ziarul National
Dodon seamănă PANICĂ în rândul cetățenilor și amenință cu PROTESTE. Acesta o critică și pe Maia Sandu, la un an după ce a PIERDUT alegerile: „S-a remarcat doar prin călătorii peste hotare și „atacul raider” asupra Procuraturii”


Socialistul Igor Dodon susține că lucrurile în R. Moldova merg „într-o direcție greșită” și că în lunile următoare ar urma un adevărat „dezastru”. Totodată, acesta a lansat critici dure și la adresa Maiei Sandu, după ce acum un an pierdea alegerile prezidențiale în fața fostului lider al opoziției.

„Astăzi se împlinește un an de când Maia Sandu a obținut votul cetățenilor pentru funcția de președinte al țării și, de asemenea, suntem la 100 de zile ale Guvernului Gavrilița. N-a existat în istoria R. Moldova un guvern care să dezamăgească atât de rapid și atât de urât oamenii. În doar 100 de zile, Guvernul Gavrilița a devenit sinonim cu criza economică, pandemică, energetică, socială. Ce avem după 100 de zile de guvernare PAS? Avem creștere de prețuri, creștere de îmbolnăviri și de morți din cauza pandemiei prost gestionate. Restanțe la salarii, demiteri abuzive ale funcționarilor. În aceste trei luni de guvernare PAS, R. Moldova a trecut și printr-o stare de urgență în energetică, deoarece guvernul n-a negociat la timpul cuvenit contractul pentru gaz, iar rezultatul negocierilor a dus la majorarea mai mult decât dublă a prețului și a tarifelor pentru consumatori”, a menționat Dodon.

În acest context, fostul om de stat anunță un adevărat „dezastru” și seamănă panică în rândul populației R. Moldova: „Moldova se pregătește să intre în cea mai gravă criză socială și economică de la independență încoace. Sunt strașnice prognozele care se fac. Stimați cetățeni, țara noastră a nimerit pe mâna unor diletanți, care fac experimente cinice pe oameni, creează crize pe loc gol și apoi dau vina pe alții. Cetățenii așteaptă de la PAS soluții, nu justificări, pentru asta i-au votat, nu pentru a le explica de ce nu pot face nimic. Eu nu spun că socialiștii au avut o guvernare perfectă, am avut și noi problemele noastre, orice guvernare le are, dar niciodată nu am împins țara spre un asemenea dezastru și când o să vedeți ce urmează în săptămânile și lunile următoare o să înțelegeți cât de real e ceea ce vă spun acum”.

Acesta a făcut o trecere în revistă a activității președintelui Maia Sandu.

„Tot azi se împlinește un an de când Maia Sandu a obținut votul cetățenilor pentru a conduce republica. Și, la fel ca în cazul Guvernului Gavrilița, nimeni nu s-a așteptat că triumful de atunci se va transforma atât de rapid și atât de brutal într-un fiasco politic și economic total. Maia Sandu s-a remarcat în acest an doar prin călătorii repetate peste hotare, prin creșterea cheltuielilor de întreținere a instituției prezidențiale, prin declarații scandaloase și prin subordonarea dictatorială a tuturor structurilor statului, inclusiv s-a remarcat prin „atacul raider” asupra Procuraturii Generale, operat de forțele subordonate direct Președinției. La această etapă, noi venim cu recomandări față de guvernare, dar nu exclud că cetățenii vor cere de la opoziție măsuri mai ferme și acțiuni stradale, dacă situația economică va degrada în continuare”, a adăugat Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md