08:57:07 24.09.2021
Stiri

Dodon AMENINȚĂ cu EXPULZAREA unii ambasadori acreditați în R. Moldova. Este vizat, în primul rând, Dereck J. Hogan. „Voronin a expulzat unul după 7 aprilie 2009… Trebuie de expulzat măcar un AMBASADOR, iar restul se vor liniști”

Actualitate 25.05.2021 19:43 Vizualizări3700 Autor: Ziarul National
Dodon AMENINȚĂ cu EXPULZAREA unii ambasadori acreditați în R. Moldova. Este vizat, în primul rând, Dereck J. Hogan. „Voronin a expulzat unul după 7 aprilie 2009… Trebuie de expulzat măcar un AMBASADOR, iar restul se vor liniști”


Președintele Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, amenință ambasadorii occidentali, în frunte cu diplomatul american Dereck J. Hogan, cu expulzarea din R. Moldova, pentru că s-ar implica în treburile interne. Socialistul spune că acuzațiile Occidentului vizavi de faptul că Rusia s-ar implica în treburile interne ale R. Moldova nu ar corespunde realității.

„Dacă aveam acum un guvern plenipotențiar, atunci nu avea să se întâmple așa ceva. Dar după alegeri, atunci când noi vom câștiga și vom învesti guvernul nostru, va fi necesar de expulzat cel puțin un ambasador din R. Moldova. Unul dintre cei mai activi ambasadori, care se amestecă în treburile interne… Nu vreau ca acum să apară teze că Dodon propune expulzarea ambasadorului american sau european… Dar unul trebuie invitat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și de întrebat de ce se bagă în asta? De făcut un avertisment… dacă face al doilea pas greșit… Toți pe urmă se vor liniști. Dar cum altfel? Da, Voronin are o asemenea experiență. După 7 aprilie 2009 a expulzat un ambasador (Ambasadorul României, Filip Teodorescu n.r.)”, a spus astăzi Dodon, în cadrul unei emisiuni de la canalul rusesc „Primul în Moldova”.

De asemenea, Dodon acuză ambasadorii occidentali că s-ar implica chiar în formarea listelor electorale ale unor partide de dreapta.

„Voi vedeți doar declarațiile făcute de unii ambasadori, dar eu știu detalii. Eu știu că unii ambasadori fac listele electorale ale formațiunii Maiei Sandu. Fiecare candidat la funcția de deputat este verificat, iar atunci când sunt conflicte în organizațiile teritoriale unii ambasadori se implică în aplanarea acestora. De exemplu, noi știm ce s-a întâmplat recent la Strășeni în organizația teritorială PAS. Un ambasador, un ditamai ambasador, nu voi spune al cărei țări, încearcă să calmeze spiritele în teritoriu. Se duce acolo și le spune membrilor de partid ce să facă. Le spune că lista cu primii 20-30 de candidați trebuie să rămână așa, iar drept răsplată vor primi ceva. Așa că atunci când auzim de la ei că Rusia se implică… Băieți, în comparație cu ce faceți voi… restul sunt păpădii. Trebuie de luptat cu asta și vom face după alegeri”, a amenințat Dodon.

Socialistul a mai adăugat că americani ar fi instruit "trollii" care lucrează pe rețelele de socializare pentru PAS. „Numai în Chișinău sunt câteva sute”, a mai acuzat Dodon.

Amintim că, recent, Ambasadorul SUA a criticat modalitatea aleasă de socialiști pentru a se menține la putere prin alierea cu Partidul Șor și votarea unor legi controversate, în interesul "unui stat străin", nu al cetățenilor R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ion 25.05.2021 20:28

Làsațil că sa logodit cu Maia Sandu !!!

Tarnacop 25.05.2021 22:04

Ganflabilul cuferit sa inceapa cu Vasnetov - Ion ca un pupincurist exemplar o sa-l ajute.

ion 25.05.2021 22:10

Cum dl Dereck J.Hogan va veni la sedul psrm pentru 5 minute, imediat tovarasul Kulioc va deveni fugar. Pina atunci sa-si bea ceaiul si sa se calmeze.

Vasile Galețchi 25.05.2021 23:19

Ce de răi sunt ambasadorii occidentali. Dar cei din Kremlin sunt cuminţi ca nişte călugăriţe, în Moldova ei n-au presă rusească şi nici televiziuni ca să se amestice în trebirile moldovenilor şi să ne dobitocească, nici armată ruşi n-au în Moldova doar aşa, vreo 3-4 mii de soldaţi, vreo 150 de tancuri, vreo câteva zeci de mii detone de muniţii,adică cam puţin. Şi pe criminalii separatişti nu-i susţin, ci îi ocărăsc în fiecare zi, etc. Chiar şi ambasada ruşiloe e aşa de mititică, îcât în ea încap şi acivează doar vreo 300 de lucrători şi aproape toţi nici nu iesă în stradă, ci îs cuminţi şi cresc flori în ambasadă. Da iaca ambasadorul Marii Britanii îi rău, şi a Poloniei e rău, şi a Cehiei, ş.a., pentru că s-o apucat şi au învăţat limba noastră. Значит îs şpioni. Dacă vine la putere VORDODON, dar şi cel mai mare mAldavan Şor, toţi ambasadorii aceştia trebuie alungaţi. Iaca aşă.

ion 26.05.2021 09:26

Dupa alegeri poza va deveni proba, in aceasta apare faptuitorul Kulioc si setul de birou ciordit de la Presedintie.

E timpul 26.05.2021 10:15

E timpul ca occidentalii sa confiste mai des conturile cu bani furati prin abus de putere ale acestor ticalosi si depusi la ingrasare in bancile mai sigure din Vest...Acestia sunt strainii care imputesc démocratiile in Occident,mai gegraba!

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md