06:01:35 14.07.2024
Stiri

Dodon, pus la RESPECT, după ce l-a avertizat pe Slusari „să nu se atingă de ruși”. „Un specialist în „kulioace” și un politician din buzunarul lui Plahotniuc, care a sabotat diversificarea surselor energetice, mă învață pe mine istoria...”

Actualitate 28.10.2021 17:28 Vizualizări61257 Autor: Ziarul National
Dodon, pus la RESPECT, după ce l-a avertizat pe Slusari „să nu se atingă de ruși”. „Un specialist în „kulioace” și un politician din buzunarul lui Plahotniuc, care a sabotat diversificarea surselor energetice, mă învață pe mine istoria...” stiri.md


Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, îi reamintește fostului deputat Igor Dodon că este istoric de meserie, după ce socialistul l-a avertizat de la Moscova „să nu se ateingă de ruși”, în contextul șantajului privind livrarea gazelor naturale către R. Moldova.

Citește și: Dodon, aflat la Moscova, le face din deget POLITICIENILOR de la Chișinău, care îndrăznesc să opună rezistență la presiunile făcute de Rusia: „Faceți alianțe cu cine vreți, dar niciodată să nu-i ATINGEȚI pe ruși”

„Un specialist în „kulioace”, un politician din buzunarul lui Plahotniuc și un personaj care a fost oleacă doctor și oleacă președinte mă îndeamnă să învăț istoria și mă acuză de rusofobie. Fiind istoric, sunt gata să particip cu Dodon în orice test privind cunoașterea istoriei, inclusiv cea a Rusiei. În privința rusofobiei mele, Igor Nicolaevici, râd toți curcanii din Sadova. Eu sunt rus și limba mea maternă este limbă rusă. Dar eu sunt cetățean al R. Moldova. Nu pot ignora realitatea. Ultimul lucru pe care mi-l doresc e o confruntare economică sau de alt gen cu Rusia. Dar nu R. Moldova a provocat această situație și, din păcate, nu este primul episod de conflict, chiar dacă guvernarea actuală ar putut să gestioneze problema mai eficient”, a precizat Slusari.

În opinia reprezentantului Platformei „DA”, Igor Dodon, deși se consideră „statalist”, de mai mult timp acționează ca un agent de influență a unui stat străin.

„Ai sabotat cu toate forțele diversificarea surselor energetice a țării tale. Ai contribuit la blocarea exporturilor producției agroalimentare în Federația Rusă. Ai creat după asta o schemă criminală, cu o lista îngustă a intermediarilor, care ar trebui să fie loiali politic și financiar lui Igor Dodon. Ai depus flori la monumentul celor care au luptat împotriva Independenței R. Moldova. Mai pe scurt, ai făcut tot posibilul ca Federația Rusă să ne considere în continuare propria provincie. Acum R. Moldova culege „roadele”, inclusiv ale activității „prodigioase” a lui Igor Dodon.

Așadar, Igor Nicolaevici, îndemnul meu este să nu vorbești mult de istorie, ci să studiezi atent Codul penal și Codul de procedură penală. Cel puțin o duzină de articole de acolo sunt relevante pentru cetățeanul unui stat, dar rezidentul altui stat, Igor Dodon. Sper foarte mult că, în timpul apropiat, fie și cu mare întârziere, dar за вами придут. (vor veni după dvs.)”, a conchis Slusari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md