14:15:25 17.01.2021
 
Stiri

DOC // Un nou DOSAR PENAL pe numele lui Dorin Chirtoacă. Ex-primarul este bănuit că ar fi plătit salarii în mod abuziv, cauzând un prejudiciu de peste 13 milioane de lei. „Practicile lui Plahotniuc, cu dosare în zile speciale, continuă”

Actualitate 01.12.2020 18:31 Vizualizări2048 Autor: Ziarul National
DOC // Un nou DOSAR PENAL pe numele lui Dorin Chirtoacă. Ex-primarul este bănuit că ar fi plătit salarii în mod abuziv, cauzând un prejudiciu de peste 13 milioane de lei. „Practicile lui Plahotniuc, cu dosare în zile speciale, continuă”


Fostul primar general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a aflat astăzi că este cercetat penal într-un nou dosar. Fostul edil este acuzat că ar fi plătit, în mod abuziv, salariile angajaților Primăriei Chișinău și subdiviziunilor acesteia. Chirtoacă ar fi provocat un prejudiciu de peste 13 milioane de lei, conform ordonanței de recunoaștere în calitate de bănuit.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, acest dosar penal al fi cu „dedicație”, iar ziua de 1 decembrie nu ar fi fost aleasă întâmplător de către organele de drept.

„Convulsiile mafiei... Dacă în România este sărbătoare cu adevărat, la Chișinău Ziua Unirii se „sărbătorește” cu dosare penale. Încă un dosar penal, al treilea, la fel „cu dedicație”. Acesta a fost pornit de CNA-ul lui Dodon pe 8 august 2019 (în ajunul zilei mele de naștere), în baza unui raport din 28 iunie (Ziua ocupației sovietice). Acesta a fost transmis de faimosul incompetent Robu de la CNA la MAI pe 19 noiembrie, de ziua de naștere a domnului Mihai Ghimpu. Dosarul a fost adus la cunoștința subsemnatului azi, 1 decembrie 2020, de Ziua Unirii”, a scris Chirtoacă pe Facebook.

În opinia fostului primar, acuzațiile care i se aduc ar fi absurde.

„Grădiniță de copii, nu alta. Practicile lui Plahotniuc, cu dosare penale cu „dedicație” de zile speciale, continua. Anterior un alt dosar penal a fost pornit pe 27 martie 2015, de Ziua Unirii Basarabiei. Acuzația, deși complet neclară, constă în faptul ca aș fi plătit salarii în mod abuziv angajaților Primăriei și subdiviziunilor ei acum circa 10 ani. Potrivit logicii MAI, oamenii trebuiau să stea fără salarii din cauza CMC și a celor care blocau activitatea Primăriei... Partea bună este că acuzațiile au fost aduse nu în limba „de stat”, nu în limba „moldoveneasca”, dar în limba română. Cel puțin, din acest punct de vedere s-a făcut un pas înainte”, a precizat Chirtoacă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md