06:16:57 03.12.2021
Stiri

DOC // Centrala de la Kuciurgan, controlată de SEPARATIȘTII de la Tiraspol, amenință cu REDUCEREA livrărilor de energie electrică pentru Chișinău, dacă nu se semnează de URGENȚĂ noul contract de furnizare a gazelor cu „Gazprom”

Actualitate 07.10.2021 16:12 Vizualizări4112 Autor: Ziarul National
DOC // Centrala de la Kuciurgan, controlată de SEPARATIȘTII de la Tiraspol, amenință cu REDUCEREA livrărilor de energie electrică pentru Chișinău, dacă nu se semnează de URGENȚĂ noul contract de furnizare a gazelor cu „Gazprom”


Centrala de la Kuciurgan, controlată de regimul separatist de la Tiraspol, amenință că va reduce, începând cu 11 octombrie curent, volumul de energie electrică livrat malului drept al Nistrului. Această decizie e dictată de faptul că „Gazprom” a micșorat cu 35 la sută livrările de gaze în luna octombrie și nu poate fi produsă energia electrică în volum deplin.

Într-o scrisoare făcută publică de fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, reprezentanții centralei de la Kuciurgan susțin că reprezentanții „Moldovagaz” trebuie să soluționeze de urgență tranzitul de gaze prin Ucraina. Asta ar însemna ca „Moldovagaz” să semneze un contract de furnizare a gazelor cu „Gazprom”.

„Dacă această chestiune dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” nu va fi soluționată până pe 10 octombrie curent, „Moldovaskaia GRĂS” va fi nevoită să reducă proporțional licrările de energie electrică, în conformitate cu înțelegerea din 30 martie 2021”, se arată în scrisoare.

În opinia lui Slusari, la mijloc ar fi o acțiune de sabotaj sau neglijență din partea conducerii „Moldovagaz” în procesul de negocieri cu „Gazprom”.

„Ieri am propus ca autoritățile de la Chișinău să înceapă urgent negocieri cu Ucraina, în vederea asigurării cu energie electrică din țara vecină. Am intuit că urmează amplificarea șantajului din partea Federației Ruse, cu implicarea enclavei transnistrene”, a punctat Slusari.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 07.10.2021 16:42

E o formă de șantaj la care trebuia să ne așteptăm. În mod deosebit, actualii guvernanți erau obligați să evaueze riscurile energetice în programul de guvernare și să prevadă soluții alternative.. La moment e necesar de discutat importul de energie electrică din Ucraina și de recunoscut care e situația cu conducta Iași Chișinău.. Deci se impune crearea unei celule care să gestioneze eficient și rapid această criză din adevărați profesioniști!!!

Miticu Mitica 08.10.2021 09:22

Pai daca a sarit siguranta de protectie a lui Dodon, asa numitul Stoianoglo agent FSB, atubnci Dodon stia ca ii vor fi urmarite telefoanele si a decis sa fuga la Moscova, unde sub protectie isi va continua destabilizarea pe toate segmentele pe care le mai controleaza ei, adica Gagauzia si Transnistria. Acum trebuie de mers urgent in Gagauzia si facut tot ce trebuie pentru castigarea si acelei regiuni, prin exportare de bunastare si democratie. Nu uitati daca abolirea limbii si nationalitatii moldovenesti s-a dus la moartea unionismului, tot asa se va starpi si ciuma rosie prin export de buna stare si democratie in Gagauzia. In Transnistria , situatia este complet diferita. Pana ce exportam noi aacolo buna stare si democratie este un drum mai lung. In principal, trebuie aprovizionare cu gaz si curent din alte surse. URGENT.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md