14:27:03 02.10.2023
Stiri

DOC // Centrala de la Kuciurgan, controlată de SEPARATIȘTII de la Tiraspol, amenință cu REDUCEREA livrărilor de energie electrică pentru Chișinău, dacă nu se semnează de URGENȚĂ noul contract de furnizare a gazelor cu „Gazprom”

Actualitate 07.10.2021 16:12 Vizualizări4481 Autor: Ziarul National
DOC // Centrala de la Kuciurgan, controlată de SEPARATIȘTII de la Tiraspol, amenință cu REDUCEREA livrărilor de energie electrică pentru Chișinău, dacă nu se semnează de URGENȚĂ noul contract de furnizare a gazelor cu „Gazprom”


Centrala de la Kuciurgan, controlată de regimul separatist de la Tiraspol, amenință că va reduce, începând cu 11 octombrie curent, volumul de energie electrică livrat malului drept al Nistrului. Această decizie e dictată de faptul că „Gazprom” a micșorat cu 35 la sută livrările de gaze în luna octombrie și nu poate fi produsă energia electrică în volum deplin.

Într-o scrisoare făcută publică de fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, reprezentanții centralei de la Kuciurgan susțin că reprezentanții „Moldovagaz” trebuie să soluționeze de urgență tranzitul de gaze prin Ucraina. Asta ar însemna ca „Moldovagaz” să semneze un contract de furnizare a gazelor cu „Gazprom”.

„Dacă această chestiune dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” nu va fi soluționată până pe 10 octombrie curent, „Moldovaskaia GRĂS” va fi nevoită să reducă proporțional licrările de energie electrică, în conformitate cu înțelegerea din 30 martie 2021”, se arată în scrisoare.

În opinia lui Slusari, la mijloc ar fi o acțiune de sabotaj sau neglijență din partea conducerii „Moldovagaz” în procesul de negocieri cu „Gazprom”.

„Ieri am propus ca autoritățile de la Chișinău să înceapă urgent negocieri cu Ucraina, în vederea asigurării cu energie electrică din țara vecină. Am intuit că urmează amplificarea șantajului din partea Federației Ruse, cu implicarea enclavei transnistrene”, a punctat Slusari.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md