05:52:03 25.09.2021
Stiri

Directorul unei AGENȚII de stat este somat de către un deputat PAS să DEMISIONEZE și să evite „UMILINȚA” de a fi demis: „Nimic personal, sincer. Nu e vorba de răfuieli. Ar fi bine să plece benevol”

Actualitate 28.07.2021 18:10 Vizualizări3431 Autor: Ziarul National
Directorul unei AGENȚII de stat este somat de către un deputat PAS să DEMISIONEZE și să evite „UMILINȚA” de a fi demis: „Nimic personal, sincer. Nu e vorba de răfuieli. Ar fi bine să plece benevol”


Fostul transfug comunist, directorul Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), Anatolie Zagorodnîi, este somat să demisioneze de urgență din funcție și să evite o „umilință publică”.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, cel care și în 2019 a insistat ca Zagorodnîi să fie demis de coaliția ACUM-PSRM, consideră că fostul deputat comunist și democrat nu îndeplinește condițiile minime prevăzute de lege pentru a ocupa funcția de director al ANSC.

„Domnule Zagorodnîi, poate plecați de bunăvoie? Domnul Zagorodnîi a fost numit în funcția sa actuală urmare a unui concurs, sunt sigur, trucat, cu grave devieri de la buchea legii. Mai mult, el nu îndeplinea și nu îndeplinește condițiile minime din lege pentru ocuparea funcției de director al ANSC - trei ani de experiență în domeniul achizițiilor publice. El poate și trebuie revocat din funcție de către Parlament la propunerea Comisiei Economie, Buget și Finanțe”, a precizat Alaiba.

Deputatul PAS mai spune că Zagorodnîi a fost protejat de socialiști în ultimul an, chiar dacă anterior au votat pentru demiterea acestuia din funcție.

„Socialiștii din Comisia Economie, Buget și Finanțe timp de peste un an de zile l-au protejat pe Zagorodnîi. Am probe, pentru că, din încăpățânare și din principiu, am pus subiectul dat la vot la aproape fiecare ședință a Comisiei. Și de fiecare dată socialiștii votau contra. De ce? Întrebați-i pe ei”.

Sursa citată a mai adăugat că nu ar avea nimic cu Zagorodnîi, dar e o chestie de principiu ca acesta să plece din funcție.

„Nimic personal, sincer. Din partea mea nu e vorba de răfuieli și chestii din astea. Nu l-am văzut în față și nici nu vreau. E vorba de lege. Legea zice că trebuie să ai trei ani de experiență în achiziții publice ca să fii numit în această funcție, iar domnul Zagorodnîi nu-i are. E atât de simplu. Și mai e vorba de plăcerea pe care o am să duc lucrurile până la capăt, chiar dacă durează uneori ani și ani de zile. De aceea domnul Zagorodnîi trebuie să plece. Și ar fi mai bine pentru dumnealui să plece benevol, să evite o umilință în plus în spațiul public. Un stat capturat arată anume așa. Cu impostori controlați de politicieni corupți, puși în funcții publice”, a conchis Alaiba.

Amintim că Anatolie Zagorodnîi a fost numit în funcția de director general al ANSC pe 7 februarie 2019, prin Hotărârea Parlamentului. La data de 5 iulie 2019, Parlamentul a votat revocarea lui Zagorodnîi. Potrivit autorilor proiectului, motivul pentru demiterea acestuia a constituit faptul că au fost încălcate mai multe proceduri și condiții la numirea lui Zagorodnîi în funcție. Totuși, la începutul lunii decembrie 2019, după demiterea Guvernului Sandu, Zagorodnîi a revenit în funcția de director general al ANSC.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md