03:30:11 31.05.2023
Stiri

Declarație COMUNĂ a ambasadorilor statelor membre UE, acreditați în R. Moldova, împotriva „atacurilor publice asupra Ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de PSRM și de deputatul fugar Ilan Șor”

Actualitate 25.02.2021 12:13 Vizualizări2687 Autor: Ziarul National
Declarație COMUNĂ a ambasadorilor statelor membre UE, acreditați în R. Moldova, împotriva „atacurilor publice asupra Ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de PSRM și de deputatul fugar Ilan Șor”


Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la Chișinău au semnat o declarație comună prin intermediul căreia taxează „atacurile” din ultimul timp ale deputaților socialiști și ale deputatului fugar Ilan Șor la adresa șefului Misiunii UE la Chișinău, Ambasadorul Peter Michalko.

„Noi, ambasadorii Uniunii Europene și ai statelor membre ale UE dorim să respingem recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de Partidul Socialiștilor și de deputatul fugar Ilan Șor. Ambasadorii UE și ai statelor membre UE observă evoluțiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor și practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv cele față de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor și în respect deplin față de independența și suveranitatea Republicii Moldova.

UE și statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară”, cităm din declarația diplomaților europeni.

Documentul a fost semnat de către ambasadorii din Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Republica Slovacă, Spania și Suedia.

Menționăm că Ambasadorul UE, Peter Michalko, a fost atacat dur de către socialiști și de către Ilan Șor, după ce a spus recent, într-un interviu, că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md