12:16:12 04.07.2022
Stiri

Declarație COMUNĂ a ambasadorilor statelor membre UE, acreditați în R. Moldova, împotriva „atacurilor publice asupra Ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de PSRM și de deputatul fugar Ilan Șor”

Actualitate 25.02.2021 12:13 Vizualizări2601 Autor: Ziarul National
Declarație COMUNĂ a ambasadorilor statelor membre UE, acreditați în R. Moldova, împotriva „atacurilor publice asupra Ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de PSRM și de deputatul fugar Ilan Șor”


Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la Chișinău au semnat o declarație comună prin intermediul căreia taxează „atacurile” din ultimul timp ale deputaților socialiști și ale deputatului fugar Ilan Șor la adresa șefului Misiunii UE la Chișinău, Ambasadorul Peter Michalko.

„Noi, ambasadorii Uniunii Europene și ai statelor membre ale UE dorim să respingem recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de Partidul Socialiștilor și de deputatul fugar Ilan Șor. Ambasadorii UE și ai statelor membre UE observă evoluțiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor și practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv cele față de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor și în respect deplin față de independența și suveranitatea Republicii Moldova.

UE și statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară”, cităm din declarația diplomaților europeni.

Documentul a fost semnat de către ambasadorii din Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Republica Slovacă, Spania și Suedia.

Menționăm că Ambasadorul UE, Peter Michalko, a fost atacat dur de către socialiști și de către Ilan Șor, după ce a spus recent, într-un interviu, că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md