16:36:05 23.02.2024
Stiri

Deciziile adoptate astăzi de către Parlament, prin care Manole a fost înlocuită cu Lupașcu, ATACATE la Curtea Constituțională: „O încercare de LOVITURĂ de STAT din partea regimului Dodon-Șor-Plahotniuc”

Actualitate 23.04.2021 16:51 Vizualizări1592 Autor: Ziarul National
Deciziile adoptate astăzi de către Parlament, prin care Manole a fost înlocuită cu Lupașcu, ATACATE la Curtea Constituțională: „O încercare de LOVITURĂ de STAT din partea regimului Dodon-Șor-Plahotniuc”


Cele două decizii aprobate astăzi de majoritatea formată din deputații socialiști, ai Partidului „ȘOR” și transfugi democrați, de anulare a hotărârii prin care Parlamentul a votat-o pe Domnica Manole judecător constituțional în 2019 și de înlocuire a acesteia cu fostul procuror Boris Lupașcu, au fost atacate la Curtea Constituțională.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco.

Legislatorul a solicitat suspendarea imediată a acțiunii acestor decizii până la examinarea în fond a constituționalității actelor.

„Este o încercare de lovitură de stat din partea regimului Dodon-Șor-Plahotniuc. Chiar și socialistul Vlad Batrâncea a recunoscut în Parlament că cele două decizii sunt cu probleme de constituționalitate”, a declarat Litvinenco.

CITIȚI și Nicolae Negru, despre ULTIMELE evenimente din Parlament: „Asistăm la o „revoltă” OLIGARHICO-MAFIOTĂ. Dodon e pe cale să transforme R. Moldova într-un fel de Belarus… Maia Sandu ar trebui să se adreseze cetățenilor și comunității internaționale…”

Menționăm că președinta Maia Sandu a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate, care va începe la ora 17.00, pentru a discuta despre „riscul de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova”, după evenimentele de astăzi din Parlament.

În aceste momente, zeci de oameni au venit în fața Curții Constituționale la un protest anunțat ca fiind „în apărarea Înaltei Curți”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md