22:43:42 12.04.2021
 
Stiri

DOC // Centrele comerciale își vor RELUA activitatea în zilele de sâmbătă și duminică: Măsurile antipandemice pe care trebuie să le respecte

Actualitate 05.03.2021 17:12 Vizualizări1408 Autor: Ziarul National
DOC // Centrele comerciale își vor RELUA activitatea în zilele de sâmbătă și duminică: Măsurile antipandemice pe care trebuie să le respecte


Centrele comerciale din R. Moldova își vor relua activitatea în zilele de sâmbătă și duminică, cu respectarea strictă a măsurilor împotriva pandemiei, a decis astăzi Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP).

Mai exact, administratorii centrelor comerciale vor fi obligați să monitorizeze starea de sănătate a angajaților, să efectueze cu strictețe termometria fiecărui vizitator și să permită accesul acestora în incinta clădirilor doar cu purtarea măștilor de protecție.

Persoanele depistate cu febră nu vor fi admise în magazine, iar în cazul fiecărui cumpărător din centrele comerciale se va asigura normativul de 1 vizitator la 4 metri pătrați din suprafața comercială liberă.

Totodată, CNESP a mai decis că în raioanele unde este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu vor fi implementate măsuri de prevenire a infecției cu Covid-19, cum ar fi restricționarea deplasării populației și izolarea la domiciliu, interzicerea adunărilor în masă, inclusiv de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment cu participarea fizică a persoanelor, prestarea doar a serviciilor esențiale, interzicerea vizitelor neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă, etc.), instituirea instruirii la distanță (online) etc.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor trebui să prezinte rapoarter săptămânale la CNESP privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19, implementate în teritoriul administrativ gestionat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md