15:18:29 15.08.2022
Stiri

Candidata Partidului "Şor" la Primăria Bălți, Marina Tauber, EXCLUSĂ din turul doi de scrutin de către Judecătoria Bălți

Actualitate 04.12.2021 18:24 Vizualizări4995 Autor: Ziarul National
Candidata Partidului


UPDATE, ora 11.45 // Judecătoria din Bălți a eliminat-o pe candidata Partidului "Şor", Marina Tauber, din cursa electorală de la Bălți, acceptând probele Comisiei Electorale Centrale.

Autoritatea electorală centrală a stabilit că Tauber nu a declarat oficial toate cheltuielile din compania pentru Primăria Bălți.

UPDATE
//Magistrata Natalia Costaș a respins cererea avocaților privind transmiterea dosarului la Curtea Constituțională. După 19 ore, şedința în cazul Marinei Tauber a fost întreruptă.

Judecătoarea Costaş a dispus ca şedinţa să fie reluată sâmbătă, la ora 08.00. La ședința matinală, cazul Tauber va fi examinat în lipsa reprezentanților CEC, a avocatului candidatului independent Nicolai Grigorișin și a fostei deputate Arina Spătaru, informează NordNews.


UPDATE //
Avocații Marinei Tauber cer pauză până mâine la ora 6.00 și audierea a 11 martori. De partea cealaltă, judecătoarea a respins cererile de amânare și audiere a martorilor pentru mâine, pe motiv ca, în cazul dosarelor electorale, instanțele au program special.


UPDATE
// Curtea de Apel Bălți a respins decizia de strămutare a dosarului privind anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Cauza a fost întoarsă la Judecătoria Bălți.

„Se respinge demersul reprezentanților candidatului la funcţia de primar al municipiului Bălţi din partea Partidului Politic „Şor”, Marina Tauber, cu privire la strămutarea acțiunii în contencios administrativ înaintată de CEC. Cauza se restituie spre examinare în aceeași instanță – Judecătoria Bălți sediul central, în același complet de judecată. Încheierea nu se supune niciunei căi de atac”, se arată în decizia completului de magistrați.


UPDATE //
Curtea de Apel Chișinău a respins cererea Partidului „ȘOR” împotriva deciziei CEC care a solicitat anularea înregistrării candidatului Marina Tauber în alegerile pentru primăria Bălți.


UPDATE //
Avocații Marinei Tauber au cerut strămutarea cauzei privind anularea înregistrării din cursa electorală a candidatului Partidului „ȘOR” la o altă instanță, motivând „relații de rudenie și coflinct de interese între concurentul electoral, Nicolai Grigorișin, și președintele Judecătoriei Bălți”.

Ultimul ar fi finul de cununie al contracandidatului Marinei Tauber la alegerile din turul II pentru Primăria Bălți. Astfel, judecătoarea Natalia Costaș a decis strămutarea cauzei respective la Curtea de Apel Bălți.Judecătoarea Natalia Costaș de la instanța de fond de la Bălți va examina în continuare demersul Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind anularea înregistrării în cursa electorală a Marinei Tauber.

Judecătoria Bălți a respins, în jurul orei 16.00, cererea de recuzare a judecătoarei Costaș depusă de către avocații Partidului „Șor”.

Ulterior, avocații Marinei Tauber au solicitat suspendarea examinării cauzei, până la un verdict al Curții de Apel Chișinău, care urmează să examineze contestația depusă de Marina Tauber la hotărârea Comisiei Eelectorale Centrale prin care s-a cerut excluderea ei din cursa electorală.

CITIȚI și Judecătoarea Veronica Negru de la Curtea de Apel Chișinău va examina cererea Marinei Tauber împotriva deciziei CEC care a recomandat anularea înregistrării acesteia în cursa electorală pentru Primăria Bălți

CEC a decis miercuri să ceară instanței de judecată de la Bălți să o excludă din cursă pe Marina Tauber, deoarece „candidatul nu a declarat cheltuielile pentru ceea ce au mâncat activiștii pe perioada campaniei electorale”. În opinia avocaților Marinei Tauber, o astfel de prevedere nici nu se regăsește în Codul Electoral, iar până acum, în nicio campanie electorală organizată în R. Moldova, nimeni nu declarat asemenea cheltuieli.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md