16:45:29 23.02.2024
Stiri

Autoritățile de la Chișinău vor să evite DESTABILIZĂRILE și INTERZIC reluarea zborurilor directe între R. Moldova și Federația Rusă

Actualitate 10.09.2022 17:38 Vizualizări4157 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău vor să evite DESTABILIZĂRILE și INTERZIC reluarea zborurilor directe între R. Moldova și Federația Rusă


Zborurile directe către Federația Rusă nu vor fi reluate de la 1 octombrie, așa cum a anunțat anterior compania "Air Moldova". O declarație în acest sens a fost făcută de ministru Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Oficialul a făcut referire la o directivă emisă astăzi, 10 septembrie, de Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse că, la 10 septembrie 2022 a emis Directiva Operațională nr. 06 – 10 septembrie 2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali", a anunțat Spînu.

Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat ieri că anunțul reluării zborurilor directe între Chişinău şi Moscova este o minciună lansată pentru a crea tensiuni în R. Moldova.

„Această minciună și această speculație tot face parte din arsenalul celor care zic că vor să vină acasă. (n.red. deputaților fugari). Este o minciună lansată în spațiul public, ca multe altele, pentru a crea tensiuni. A fost, iarăși, un instrument de manipulare și dezinformare a companiei acestea care este o companie a unor pușcăriabili. Este o știre deliberată, care nu are niciun substrat, care a fost aruncată în spațiul public pentru a crea probleme, lansată de cei care vor să destabilizeze R. Moldova", a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

Amintim că ieri, 9 septembrie, compania aeriană „Air Moldova" a anunțat că zborurile directe între Chişinău şi Moscova vor fi reluate, din 1 octombrie, după ce au fost sistată în februarie curent, când Federația Rusă a lansat atacul militar asupra Ucrainei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md