22:28:38 15.04.2024
Stiri

UE va susține agenda de reforme a Guvernului de la Chișinău: Asigurări date de liderul celui mai numeros grup din Parlamentul European. Natalia Gavrilița cere acces la procurarea gazelor naturale pe Platforma de achiziții comune a UE

Actualitate 09.01.2023 10:53 Vizualizări1544 Autor: Ziarul National
UE va susține agenda de reforme a Guvernului de la Chișinău: Asigurări date de liderul celui mai numeros grup din Parlamentul European. Natalia Gavrilița cere acces la procurarea gazelor naturale pe Platforma de achiziții comune a UE


Parlamentul European va susține autoritățile R. Moldova în implementarea agendei de reforme. Asigurările au fost date de către liderul grupului Partidului Popular European (PPE), cel mai numeros din Parlamentul European, Manfred Weber, la întâlnirea cu prim-ministra Natalia Gavrilița, care a efectuat o vizită de lucru în Germania la finele săptămânii trecute.

Eurodeputatul Manfred Weber a apreciat efortul Guvernului R. Moldova în procesul de gestionare a lanțului de crize care au lovit republica noastră, arată un comunicat de presă al Executivului de la Chișinău.

Șefa Executivului de la Chișinău a mulțumit oficialului german pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de obținere a statutului de țară-candidată pentru aderarea la UE și a subliniat progresul înregistrat de Guvern în angajamentul de îndeplinire a celor nouă condiționalități în vederea deschiderii negocierilor de aderare.

Aceeași sursă precizează că Natalia Gavrilița s-a referit la situația economică, socială și de securitate din Republica Moldova, fiind menționate provocările legate de gestionarea crizei energetice, ca urmare a războiului pornit de Federația Rusă împotriva Ucrainei. În acest context, șefa Cabinetului de miniștri s-a referit la acțiunile Executivului pentru susținerea populației afectate de creșterea prețurilor la resursele energetice și gazele naturale, dar și pentru deblocarea lanțurilor logistice și a reorientării exportului produselor moldovenești în spațiul UE.

Natalia Gavrilița a exprimat gratitudine pentru susținerea constantă oferită de UE, prin intermediul Platformei de sprijin a Republicii Moldova, și a reiterat interesul republicii noastre pentru procurarea gazelor naturale pe Platforma de achiziții comune a UE.

„Accesul la această Platformă ne va permite să consolidăm procesul de asigurare a securității energetice a Republicii Moldova, afectată de șantajul Federației Ruse. În pofida faptului că am fost loviți dur de creșterea prețurilor și reducerea volumului de gaze naturale livrate de Gazprom, continuăm să privim cu fermitate în direcția unui viitor european”, a subliniat Natalia Gavrilița în cadrul discuțiilor cu liderul PPE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md