05:34:41 04.12.2023
Stiri

UE va aloca 27,4 MILIOANE de euro pentru proiecte implementate în raioanele Leova, Strășeni și Edineț: Infrastructură socială și economică, locuri de muncă și oportunități de afaceri

Actualitate 05.10.2022 16:41 Vizualizări902 Autor: Ziarul National
UE va aloca 27,4 MILIOANE de euro pentru proiecte implementate în raioanele Leova, Strășeni și Edineț: Infrastructură socială și economică, locuri de muncă și oportunități de afaceri


Servicii publice locale mai eficiente, infrastructură socială și economică mai bună, oportunități de afaceri, locuri de muncă și o dezvoltare locală accelerată, iar beneficiari vor fi locuitorii din raioanele Leova, Strășeni și Edineț.

Transformările din aceste entități administrativ-teritoriale vor fi susținute de Uniunea Europeană, care va aloca 27,4 milioane de euro până la finele anului 2025, în cadrul Programului „EU4Moldova: Comunități Locale”.

„Programul se concentrează pe dezvoltarea zonelor rurale, îmbunătățirea calității vieții în întreaga republică, crearea de șanse egale pentru toți, fără a lăsa pe nimeni în urmă. În al doilea rând, aceasta este o inițiativă a „Echipei Europa” și include nu numai contribuirea în comun a resurselor financiare semnificative, ci și a expertizei, tehnologiilor și celor mai bune practici, precum și alinierea abordărilor pentru a ajuta R. Moldova să avanseze în noul său rol, de țară candidată la aderarea la UE”, a declarat astăzi Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mazeiks, în cadrul primei ședințe a Comitetului de Supraveghere a programului amintit.

Proiectele implementate în cele trei raioane cu bani de la UE vor avea drept scop îmbunătățirea calității vieții și atenuarea consecințelor economice și sociale ale crizelor care afectează Republica Moldova.

Programul „EU4Moldova: Comunități Locale” este finanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare (ADC), Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone – Asistența Poloniei și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și Solidarity Fund PL (SFPL) în Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md