03:39:13 11.04.2021
 
Stiri

UE sugerează că doar alegerile parlamentare ANTICIPATE pot pune punct crizei politice la Chișinău. Peter Michalko: „Am văzut ce a fost în decembrie în Parlament, când o majoritate nouă a votat legi controversate...”

Actualitate 05.03.2021 08:59 Vizualizări3129 Autor: Ziarul National
UE sugerează că doar alegerile parlamentare ANTICIPATE pot pune punct crizei politice la Chișinău. Peter Michalko: „Am văzut ce a fost în decembrie în Parlament, când o majoritate nouă a votat legi controversate...”


Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, consideră că pentru depășirea crizei politice sunt necesare alegeri anticipate, iar faptul că anumite persoane care au participat la frauda bancară vor să participe la învestirea unui guvern este îngrijorător.

În cadrul emisiunii „În Profunzime”, Ambasadorul UE a declarat că voința politică este cel mai important factor pentru ca să fie depășită criza politică: „Noi monitorizăm situația politică, vorbim și cu cei care sunt participanți...”.

„Am văzut ce a fost în decembrie în Parlament, când o majoritate nouă a votat legi controversate, inclusiv cele care au mers împotriva angajamentelor R. Moldova vizavi de partenerii de dezvoltare, dar și împotriva regulilor legislative sau procedurilor parlamentare care ar trebui să fie respectate. Am văzut și am auzit foarte bine că toți actorii politici, toate partidele s-au pronunțat pentru alegeri anticipate. Din asta reiese că anticipatele sunt o cale care poate rezolva această situație. Am auzit că unii actori politici își schimbă foarte des opinia, iar această situație va putea fi schimbată doar de către cei care iau decizii în R. Moldova”, a declarat oficialul UE.

Întrebat cum este văzută criza politică de către UE, în special dacă va fi investit un guvern cu sprijinul Partidului „ȘOR”, Michalko a răspuns că este foarte îngrijorător că persoane care au participat la frauda bancară să participe la formarea unui nou executiv.

„Acest lucru reiese din poziția de lungă durată a UE, chiar de la parlamentarele trecute. Atunci am spus că așteptăm de la instituțiile R. Moldova ca ele să continue lupta împotriva corupției, investigarea fraudei bancare, iar interesele personale nu au ce căuta în sistemul politicii democratice a R. Moldova, pentru că aceasta aduce corupția, iar corupția în R. Moldova este una extrem de mare”, a adăugat diplomatul european.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md