02:12:20 20.01.2021
 
Stiri

Ucraina ar putea accepta dubla cetățenie

Actualitate 08.01.2021 13:50 Vizualizări2443 Autor: Ziarul National
Ucraina ar putea accepta dubla cetățenie


Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, consideră că Ucraina are nevoie de o lege care să recunoască dubla cetăţenie, însă a subliniat că exclude posibilitatea ca statul ucrainean să accepte ca cetăţenii săi să aibă şi cetăţenia ucraineană şi cetățenia statului agresor (Rusia, n.red).

Potrivit agenției RBC, Dmitro Kuleba consideră că „dubla cetățenie ar permite păstrarea legăturii cu milioane de ucraineni care au plecat și au început o nouă viață în străinătate".

„Dacă nu îi mai putem păstra geografic în Ucraina, atunci, să îi avem mental și juridic în spațiul nostru ucrainean. Desigur, nu putem vorbi despre vreo dublă cetățenie şi să avem în vedere statul agresor. Acesta este un subiect închis", a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene, referindu-se la faptul că Ucraina nu poate accepta ca cetăţenii săi să aibă şi cetăţenia Rusiei.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, în cazul dublei cetățenii trebuie să existe filtre serioase, pentru a exclude abuzurile. „Dubla cetățenie este o chestiune ce ţine de păstrarea identității ucrainene în lume și a utilizării oportunităților ucrainenilor din străinătate pentru a dezvolta Ucraina. Dacă nu facem acest lucru, vom pierde toți acești oameni, tot acest potențial", a subliniat ministrul de Externe de la Kiev, citat de veridica.ro.

Agenţia RBC aminteşte că, în luna mai, Parlamentul Ucrainei a scos de pe ordinea de zi un proiect de lege privind dubla cetăţenie, propus de către preşedintele Volodimir Zelenski.

Ulterior, președintele legislativului de la Kiev, Dmitro Razumkov, a explicat că introducerea dublei cetățenii în Ucraina este posibilă, dar, pentru acest lucru „este necesar să fie studiate și să fie gândite norme legislative suplimentare, pentru a proteja interesele naționale ale statului ucrainean".

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md