04:42:38 23.06.2021
 
Stiri

VIDEO // „Trupele ruse de ocupație în Republica Moldova. Culegere de documente și materiale”, volum semnat de fostul Ambasador Mihai Gribincea, lansat la București

Actualitate 11.06.2021 13:29 Vizualizări1122 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Trupele ruse de ocupație în Republica Moldova. Culegere de documente și materiale”, volum semnat de fostul Ambasador Mihai Gribincea, lansat la București


Volumul „Trupele ruse de ocupație în Republica Moldova. Culegere de documente și materiale” al fostului Ambasador al R. Moldova în România, istoricul Mihai Gribincea, a fost lansat joi, 10 iunie curent, la București.

Primul volum reproduce 620 de documente oficiale care vizează conflictul transnistrean.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Republicii Moldova în România, găzduit de Institutul Diplomatic Român și s-a desfășurat în format restrâns, cu participarea reprezentanților Guvernului, diplomaților și experților din domeniu, precum și a putut fi urmărit în format online.

Alături de autor, au ținut alocuțiuni Ileana Racheru, director al Direcției Furnizare Expertiză pentru Ministerul Afacerilor Externe, și Emil Jacotă, Însărcinat cu afaceri ad-interim, ministru-consilier al Ambasadei Republicii Moldova la București.

Potrivit Ileanei Racheru, volumul este „un instrument util” pentru cercetătorii și experții în domeniul relațiilor internaționale, specializați pe conflictele înghețate, fiindcă lucrarea conține documente oficiale și analize despre conflictul din Transnistria.

Diplomatul Mihai Gribincea a prezentat lucrarea lansată de Ziua Eroilor, menționând că a început să adune materialele încă din anul 1994, când a participat la trei runde de negocieri cu reprezentanți ai Federației Ruse privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul R. Moldova.

Mihai Gribincea și-a exprimat speranța că, până la sfârșitul anului curent, va scoate de sub tipar următorul volum, care deja se află la editură.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md