06:04:33 25.09.2021
Stiri

Trei foști SECRETARI de stat în Guvernul Chicu au fost desemnați în calitate de AMBASADORI ai R. Moldova

Actualitate 15.09.2021 15:40 Vizualizări2702 Autor: Ziarul National
Trei foști SECRETARI de stat în Guvernul Chicu au fost desemnați în calitate de AMBASADORI ai R. Moldova


Comisia politică externă și integrare europeană din Parlamentul R. Moldova a avizat astăzi desemnarea unor foști secretari de stat în Guvernul Chicu în calitate de ambasadori și reprezentanți ai R. Moldova în organizațiile internaționale.

Astfel, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Dumitru Socolan, a fost desemnat Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în Japonia.

Dumitru Socolan are studii în drept, iar funcția de secretar de stat a deținut-o din decembrie 2019 până în prezent.

Tot astăzi, Comisia a fost aprobată candidatura Danielei Cujbă în calitate de reprezentant permanent al R. Moldova pe lângă Consiliul Europei. Din august 2020 și până în prezent deține funcția de director al Direcției Integrare Europeană din cadrul MAEIE, iar din septembrie 2020 – august 2021 a fost secretar de stat al MAEIE.

Tot astăzi, secretarul de stat în cadrul MAEIE, Gheorghe Leucă, a fost desemnat în calitate de ambasador, reprezentant permanent al R. Moldova pe lângă Organizația Națiunilor Unite (ONU). Gheorghe Leucă deține studii în drept, iar în perioada 2019-2021 a exercitat funcția de secretar de stat al MAEIE. Din august 2021 a fost numit Ambasador cu misiuni speciale, MAEIE.

Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele R. Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md