14:31:27 26.06.2022
Stiri

Transnistrenii continuă să sfideze reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control: Au întrerupt ședința pentru a nu da explicații despre abuzurile de acum o lună

Actualitate 13.05.2022 12:58 Vizualizări1506 Autor: Ziarul National
Transnistrenii continuă să sfideze reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control: Au întrerupt ședința pentru a nu da explicații despre abuzurile de acum o lună


Delegația Tiraspolului în Comisia Unificată de Control (CUC) a înrerupt joi ședința, respingând toate propunerile reprezentanților de la Chișinău în CUC pentru ordinea de zi.

La ședința săptămânală din 12 mai de la Tighina a Comisiei Unificate de Control s-au prezentat delegațiile Republicii Moldova, Federației Ruse, regiunii transnistrene, reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE în Moldova.

Participanții au reluat examinarea incidentului produs cu patru săptămâni înainte la așa-zisul post „grăniceresc” instalat ilegal la intrarea în orașul Tighina, când membrii delegației Republicii Moldova au fost reținuți abuziv de către pretinșii „grăniceri” care au încercat să efectueze și controlul automobilului delegației.

Delegația R. Moldova în CUC arată că Chișinăul a condamnat „acțiunile provocatoare ale structurilor de forță transnistrene care denotă sfidarea absolută de către acestea a actelor ce stau la baza operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru”, iar pentru a descuraja asemenea abuzuri pe viitor, a propus luarea unor decizii.

Exponenții Tiraspolului au respins propunerile delegației de la Chișinău, au refuzat să dea asigurări că astfel de incidente nu vor mai fi admise și au optat pentru întreruperea ședinței.

Comisia Unificată de Control urmează să se întrunească din nou pe 19 mai curent, având pe agendă aceleași subiecte.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md