01:05:37 25.10.2021
Stiri

Tipuri de găzduire VPS: Ghid RAPID pentru alegerea soluției optime

Actualitate 11.10.2021 17:33 Vizualizări1254 Autor: Ziarul National
Tipuri de găzduire VPS: Ghid RAPID pentru alegerea soluției optime


Există mai multe tipuri de găzduire VPS (virtual private server) ceea ce poate face dificilă alegerea celei mai potrivite soluții pentru afacerea dvs. În acest articol vă vom ajuta să eliminați orice confuzie și să luați cea mai bună decizie. Iată în continuare ceea ce trebuie să știți despre diferite tipuri de găzduire VPS și planurile de hosting aferente.

Dacă website-ul dvs. are performanțe reduse în ultima vreme sau dacă are perioade de downtime frecvente din cauza creșterilor mari de trafic, atunci poate fi momentul să vă modificați soluția găzduire web pe care o utilizați. Un Server Virtual Privat (VPS) este o opțiune interesantă la prețuri accesibile pentru o afacere în creștere, care nu face compromisuri asupra performanței.

Înainte de a discuta despre diferitele tipuri de găzduire VPS să aruncăm o privire asupra elementelor de bază ale unui VPS.

Ce este găzduirea VPS?

Un VPS sau Virtual Private Server este o platformă de găzduire, care oferă un mediu virtual izolat, parte a unui server fizic; concret fiecare client primește acces la o „felie” virtuală din acel server fizic, având acces la resurse garantate - CPU, memorie și storage. Deși pot exista mai mulți clienți VPS pe un server fizic, resursele nu sunt partajate.

Fiecare VPS va avea propriul sistem de operare și poate fi repornit/configurat independent. Aceasta permite clienților serverului să aibă o flexibilitate mult mai mare, fără a suporta costurile unui server dedicat.

VPS vs. Găzduire Shared: Care este diferența?

Utilizatorii fără experiență în domeniul serviciilor de hosting pot avea dificultăți în a diferenția serverele VPS și găzduirea partajata. Prin urmare, care este diferența?

În cazul găzduirii de tip shared (partajate) mai mulți clienți sunt găzduiți pe un server fizic folosind în comun resursele acestuia. În cazul unui VPS există mai mulți clienți pe un server fizic care nu partajează resurse. Acest lucru este important deoarece modul în care sunt alocate resursele este una dintre diferențele principale între cele două tipuri de servicii de web hosting.

Pe un server partajat, dacă un website are creșteri bruște de trafic sau o anumită aplicație web utilizează excesiv resursele serverului, performantele website-ului dvs. pot fi afectate negativ.

Vă puteți gândi la găzduirea partajată în mod similar unei case cu mai multe băi și aparate care împart apa caldă produsă de un singur încălzitor de apă. Dacă ați încercat să faceți duș în același timp cu o altă persoană din casa dvs. sau în timp ce mașina de spălat vase este în funcționare, este posibil să observați că apa nu va fi la fel de caldă sau vor exista fluctuații mari de temperatura ale apei.

Soluția VPS

Un VPS este ca și cum ați avea posibilitatea de a configura încălzitorul de apă. Astfel, impactul cuiva care folosește apa caldă în altă parte a casei în același timp cu dvs. va fi inexistent.

Este important să rețineți că găzduirea partajată este o opțiune excelentă pentru companiile care nu se așteaptă la fluctuații mari de trafic sau pentru site-urile web care au nevoie doar de caracteristici de baza. Găzduirea partajată este ieftină și este de obicei punctul de pornire al multor companii/websituri.

Odată ce afacerea dvs. începe să crească și aveți nevoie de mai mult control, o securitate mai bună și mai multă flexibilitate, un VPS este o opțiune excelentă. Cu un Server Virtual Privat vă veți bucura atât de economiile de costuri aduse de găzduirea partajată cât și de unele dintre avantajele de performanta ale unui server dedicat (însă fără costurile aferente).

VPS-uri administrate de providerul de găzduire sau auto-administrate? Care este cea mai bună soluție?

Dacă ați decis să migrați către găzduirea VPS aveți încă unele lucruri de rezolvat. Înainte de a opta pentru un anumit plan va trebui să stabiliți dacă doriți un VPS complet administrat sau auto-administrat.

VPS administrat de providerul de găzduire

Într-un sistem complet gestionat furnizorul de găzduire web gestionează complet serverul, acționând ca administrator de sistem. Aceasta variantă permite proprietarului companiei și personalului firmei dvs. să rămână concentrați pe dezvoltarea afacerii în timp ce compania de găzduire oferă acces la personalul sau IT experimentat și gestionează totul, de la actualizări și configurări în funcție de cerințe până la securitate și backup-uri etc.

O soluție complet gestionată este excelentă pentru companiile care nu au expertiză tehnică pentru a se ocupa de administrarea serverului sau care nu doresc responsabilitatea gestionării serverului. Alegeți un server VPS administrat de un furnizor de găzduire web stabilă precum hostx.ro atunci când:

·Doriți ca firma de găzduire să se ocupe de patch-uri și actualizări

·Nu aveți nevoie de acces root

·Doriți în continuare acces la un control panel

·Doriți ca experții să instaleze aplicații terțe și să le mențină actualizate

·Doriți ca o echipă dedicată de administratori de server să monitorizeze și să gestioneze în mod constant operațiunile zilnice ale serverului.

VPS auto-administrat (self-managed)

Un VPS auto-administrat este destinat companiilor cu proprii administratori de sistem sau personal IT avansat, care pot gestiona complet un VPS. Opțiunea auto-administrata oferă acces cu drepturi de administrator la VPS dar nu oferă un control panel.

Un plan de găzduire VPS cu acces root necesita gestionarea de către dvs. a tuturor instalărilor, actualizările aplicațiilor și orice migrări. Auto-administrarea este cea mai bună variantă atunci când:

·Aveți deja administratori proprii de server sau expertiza tehnică pentru a gestiona actualizările de patch-uri de server, copii de rezerva și instalări de aplicații terțe

·Aveți nevoie de acces root la server

·Nu aveți nevoie de un panou de control

·Nu aveți nevoie de suportul administratorilor serverului dedicat ai companiei de găzduire

Un server VPS oferă avantaje importante, stabilitate și opțiuni de stabilire a prețurilor pentru orice afacere în creștere. Flexibilitatea planurilor VPS administrate sau auto-administrate permite unei companii să aleagă un plan în funcție de nevoi, resurse disponibile și priorități.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md