06:03:00 02.07.2022
Stiri

Târg Educațional „Open Gates - Open Minds” la Cahul: Sute de elevi, profesori și părinți au vizitat standurile univesităților de la Galați, Cahul, Taraclia și Comrat

Actualitate 19.05.2022 11:43 Vizualizări756 Autor: Livia Grecu
Târg Educațional „Open Gates - Open Minds” la Cahul: Sute de elevi, profesori și părinți au vizitat standurile univesităților de la Galați, Cahul, Taraclia și Comrat


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a organizat pe 17 mai, la Cahul, Târgul Educațional „Open Gates - Open Minds”. Gazda evenimentului a fost Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, cu care instituția gălățeană derulează, în parteneriat, programe educaționale și de cercetare de peste 20 de ani.

La eveniment au fost invitate să participe Universitatea de Stat din Taraclia și Universitatea de Stat din Comrat, de asemenea, partenere ale Universităţii „Dunărea de Jos”. Acțiunea a avut drept obiectiv principal prezentarea programelor de învățământ universitare adresate absolvenților de liceu din Republica Moldova, în vederea pregătirii Admiterii 2022.

Circa cinci sute de elevi, profesori și părinți, au vizitat standurile facultăților aflate pe esplanada din fața Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și au stat de vorbă cu profesorii și studenții prezenți, în căutarea celei mai atractive oferte educaționale de pregătire universitară.

Evenimentul a fost deschis de prof. univ. dr. Sergiu Cornea, rectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, și de prof. univ. dr. Silvius Stanciu, prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Au ristit alocuțiuni şi Anca Corfu, Consulul general al României la Cahul, Igor Sefcenco, şef al Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, prof. univ. dr. Ion Ghelețchi, prorectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Valeriu Baban, șeful Direcției Generale de Învățământ a raionului Cahul, doamna primar Alexandra Piscunov, absolventă a Universității din Cahul, alți reprezentanți ai Primăriilor prezente la evenimentul educațional.

„Venim la Cahul, în Republica Moldova, ca partener academic tradițional, propunem pentru Admiterea 2022 o ofertă educațională bogată, cu peste 80 de programe de studiu destinate absolvenților de liceu din Republica Moldova, care vor să urmeze o facultate, propuneri de proiecte cu fonduri naționale și europene, programe de calificare și formare profesională pentru mediul de afaceri, masterate și perfecționari pentru profesori. Ne dorim să continuăm colaborarea cu universitățile de peste Prut în calitate de parteneri de nădejde în educarea și formarea tinerei generații. Mulțumim liceelor din Republica Moldova participante la eveniment și Direcției Generale de Învățământ a Raionului Cahul, Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, universităților cu care colaborăm de mulți ani, facultăților, studenților și profesorilor implicați în acțiunea de promovare instituțională, Departamentului de Relații Internaționale și Departamentului Comunicare, Promovare și Relații Publice, care implementează Proiectul Open Gates - Open Minds”, a declarat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, prorectorul Universităţii din Galaţi, inițiatorul și organizatorul târgurilor educaționale.

Pe 21 mai, de la ora 10,00, cele 14 facultăți ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați se vor afla la Chișinău, la Târgul de promovare educațională „Open Gates - Open Minds” organizat la sediul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md