22:24:29 29.10.2020
 
Stiri

TABEL // Se SCHIMBĂ regulile: ANSP va stabili pentru fiecare raion din R. Moldova un grad de ALERTĂ în funcție de situația epidemiologică din teritoriu: Ce presupun cele patru niveluri de alertă

Actualitate 25.09.2020 18:28 Vizualizări1437 Autor: Ziarul National
TABEL // Se SCHIMBĂ regulile: ANSP va stabili pentru fiecare raion din R. Moldova un grad de ALERTĂ în funcție de situația epidemiologică din teritoriu: Ce presupun cele patru niveluri de alertă


Cod verde, galben, portocaliu sau roșu, ori nivelul nr.1, nr.2, nr.3 sau nr.4. Acestea sunt gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului CCOVID-19 care vor fi atribuite fiecărei unități teritorial-administrative.

Potrivit unei decizii aprobate de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, indicatorii vor fi calculați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică o dată la 14 zile, iar comisiile teritoriale de sănătate publică vor stabili măsurile de sănătate publică corespunzătoare gradului de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Codurile de alertă vor fi determinate în funcție de numărul de cazuri de suspecţii/boli/decese sau nivel de incidenţă prin COVID-19, înregistrat într-o perioadă de timp, spațiu, grup de populație și valori care constituie indicatorii pentru limita maximal admisibilă și care determină aplicarea imediată a măsurilor de sănătate publică.

Astfel, dacă populația din raioanele pentru care va fi stabilit cod verde va putea desfășura activități obișnuite, cu respectarea măsurilor antiepidemice, cea din unitățile teritorial-administrative cu cod galben nu va avea voie să organizeze întruniri cu mai mult de 50 de persoane.

În caz de decretare a codului roșu, școlile vor fi închise, iar cetățenii vor sta izolați la domiciliu.

Noile reguli aprobate de CNESP sunt racordate la practica internațională. În ultimele zile, situația epidemiologică din R. Moldova s-a înrăutățit, fiind înregistrate peste 700 de cazuri noi de COVID-19 zilnic.

Bilanțul a ajuns la 49 666 de persoane infectate și 1 264 de morți. Pe moment, cea mai gravă situație este în Chișinău și în Transnistria.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md