04:16:01 17.01.2021
 
Stiri

SUTE de medici din raioanele Cahul și Ungheni vor primi echipamente de protecție pentru lupta cu pandemia de COVID-19 de la UE, UNICEF și PNUD

Actualitate 05.08.2020 17:30 Vizualizări676 Autor: Ziarul National
SUTE de medici din raioanele Cahul și Ungheni vor primi echipamente de protecție pentru lupta cu pandemia de COVID-19 de la UE, UNICEF și PNUD


Peste 580 de lucrători medicali din peste 100 de centre de sănătate și oficii ale medicilor de familie din raioanele Ungheni și Cahul vor primi echipamente de protecție în lupta cu pandemia de COVID-19 în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de UNICEF și PNUD.

Un lot de 2 000 de halate impermeabile și 1 600 de costume de protecție de unică folosință, laminate au fost achiziționate din fondurile UE și furnizate centrelor de sănătate din raioanele Ungheni și Cahul, ca parte a inițiativa „Solidaritate pentru Sănătate”.

Echipamentul, în sumă de aproape 20 000 de euro, va contribui la reducerea riscurilor de infectare cu care se confruntă zilnic lucrătorii medicali.

„Uniunea Europeană rămâne unul dintre cei mai mari susținători ai Republicii Moldova în această perioadă dificilă. Împreună cu statele sale membre, în cadrul TeamEurope, și cu parteneri internaționali, suntem aici pentru a contribui la sprijinul necesar oamenilor și lucrătorilor din sectorul sănătății pentru a preveni și a depăși consecințele acestei crize”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

„Lucrătorii medicali sunt în mod incontestabil în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID-19, iar medicii de familie și asistenții medicali care merg în vizite la domiciliu sunt eroii și eroinele invizibile ale pandemiei. Ei sunt cei care adesea intră primii în contact cu pacienții COVID-19 și, prin urmare, au un risc ridicat de expunere la virus. Livrarea acestui echipament de protecție, cu contribuția generoasă a Uniunii Europene, va reduce riscul la care se expun lucrătorii medicali din Cahul și Ungheni în activitatea lor de zi cu zi și va ajuta la protejarea lor, precum și a familiilor și a copiilor”, a declarat Desiree Jongsma, Reprezentantă de Țară UNICEF în Moldova.

„Contextul actual și criza de sănătate publică ne determină să acordăm prioritate asigurării centrelor de asistență medicală primară și personalului acestora cu echipamente de protecție individuală necesar, dar și măsurilor de educare a publicului. Aș dori să mulțumesc UE și UNICEF pentru acest sprijin foarte necesar pentru Cahul în această perioadă ”, a afirmat Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul.

„Fără îndoială, acest sprijin este necesar. Medicii și asistentele noastre au nevoie mai mult decât oricând de echipament individual de protecție. Au nevoie de sprijinul comunității, al statului, dar și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim Uniunii Europene pentru sprijinul permanent și necondiționat ", a adăugat Alexandru Ambros, primarul orașului Ungheni.

Programul „EU4Moldova: Regiuni cheie” (2019-2025) sprijină dezvoltarea creșterii regionale inteligente, inclusive și durabile în Ungheni și Cahul, pentru a aduce o calitate mai bună a vieții și oportunități noi cetățenilor.

Uniunea Europeană a alocat țărilor Parteneriatului Estic resurse pentru necesități imediate destinate luptei cu noul coronavirus în Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina.

Un lot conținând 1,5 milioane de unități de echipamente personale de protecție, inclusiv respiratoare medicale și măști, ochelari de protecție și halate, finanțată de Uniunea Europeană și achiziționată de OMS a ajuns deja în țară, pentru a ajuta lucrătorii medicali din Republica Moldova să răspundă eficient și în siguranță la pandemia COVID-19.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md