12:53:44 29.11.2022
Stiri

Soluția prin care România devine total INDEPENDENTĂ de gazul rusesc: „Acum do ani, ne gândeam că nu avem nicio șansă... E vorba de CORIDORUL vertical către România, R. MOLDOVA și restul Europei"

Actualitate 01.10.2022 11:31 Vizualizări3335 Autor: Ziarul National
Soluția prin care România devine total INDEPENDENTĂ de gazul rusesc: „Acum do ani, ne gândeam că nu avem nicio șansă... E vorba de CORIDORUL vertical către România, R. MOLDOVA și restul Europei


Războiul din Ucraina a provocat o criza energetică de amploare în Europa. România are însă capacitatea de a o depăși, datorită rezervelor de gaze naturale pe care le deține, consideră specialiștii.

Pe termen scurt însă, România se confruntă însă cu problema legată de capacitatea de a exploata resursa descoperită în Marea Neagră.

O alternativă de avarie este suplimentarea cu gaze naturale lichefiate (LNG) care provin într-o cantitate suficientă pentru întreaga Europă de Sud-Est din Azerbaidjan.

Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, România le va putea primi prin Coridorul Vertical LNG începând din 1 octombrie, când va fi finalizată conducta care leagă Grecia și Bulgaria.

„Acum doi ani, ne gândeam că nu avem nicio șansă să avem alte surse de aprovizionare cu energie în afară de Rusia și am dezvoltat Proiectul fluxului invers pe Coridorul Transbalcanic, care a fost construit pentru furnizarea de gaz din Rusia, Ucraina, România, Bulgaria și Turcia.

Anul trecut am finalizat modificările de flux invers și acum avem un coridor care poate aduce și scoate din România gaz din Turcia, Bulgaria, Ucraina. Din Turcia putem aduce gaz din Azerbaidjan și din terminalele de gaz natural lichefiat (GNL). Deci, avem un coridor inter-balcanic. Coridorul Vertical, care trebuia să fie terminat în urmă cu șase ani, este de așteptat să fie finalizat în aceast an.

Interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB), care ar trebui să fie finalizat în iulie, va oferi acces României la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP), Conducta Trans Adriatică (TAP). Conducta BRUA (Bulgaria, România, Ungaria și Austria) este un alt coridor care poate aduce gaze din Coridorul sudic de gaz, Coridorul Vertical către România, R. Moldova și restul Europei”, a declarat ministrul într-un material oferit de publicația G4Media.

Azerbaidjanul are resurse impresionante de LNG. O informația mai puțin știută este faptul că mica națiune a devenit și un avanpost strategic al americanilor în regiune. Astfel, conectarea cu azerii reprezintă și o strângere a relațiilor diplomatice cu SUA.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md