06:57:59 25.09.2021
Stiri

Soluția președintei Maia Sandu pentru REINTEGRARE: Când va deveni malul drept al Nistrului „atractiv” pentru transnistreni

Actualitate 14.09.2021 12:41 Vizualizări1157 Autor: Ziarul National
Soluția președintei Maia Sandu pentru REINTEGRARE: Când va deveni malul drept al Nistrului „atractiv” pentru transnistreni


Consolidarea instituțiilor din R. Moldova și combaterea corupției va facilita procesul de reintegrare a republicii, consideră președinta Maia Sandu.

„În prezent, prioritatea Guvernului este consolidarea instituțiilor și combaterea corupției. Un stat funcțional cu instituții integre va face malul drept mai atractiv, iar astfel va intensifica interacțiunea dintre locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului și va facilita procesul de reintegrare”, a spus astăzi șefa statului, în cadrul întrevederii avute cu Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană.

CITIȚI și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE despre problema plăcuțelor cu numere neutre pentru șoferii transnistreni

Un comunicat de presă al Președinției arată că oficialii au făcut un schimb de opinii privind dialogul curent dintre Chișinău și Tiraspol și au discutat perspectivele pentru perioada următoare.

Părțile au convenit că vor căuta în continuare soluții pentru a asigura respectarea drepturilor și libertăților omului în regiunea transnistreană și pentru a rezolva problemele cotidiene ale cetățenilor.

„De asemenea, Guvernul va asigura o mai bună cooperare interinstituțională între agențiile-cheie și ministerele de linie, pentru a elabora politici de reintegrare coerente și eficiente”, a încheiat președinta Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Miticu Mitica 14.09.2021 18:02

Malul drept va devenii mai atragator cand véti dezlega ghiulele sovietice de la picioarele moldovei. Malul drept va deveni mai atragator économic atunci cand o clasa politica inteligenta va adopta leul romanesc cateva luni inaintea trecerii acestuia la euro. Malul drept va deveni mai atragator pe scurt cand va fi aproape de aderarea la euro. Déci multa APA trebuie sa se scurga prin Nistru. In puterile noastre nu sta decat sa aruncam bolovanii sovietici in Nistru !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md