20:11:57 23.09.2018
 
Stiri

Șoferul mașinii „Toyota Land Cruiser” cu girofar care a încălcat regulile de circulație este ANGAJAT al MAI

Social 24.03.2014 14:02 Vizualizări2291 Autor: Ziarul National
Șoferul mașinii „Toyota Land Cruiser” cu girofar care a încălcat regulile de circulație este ANGAJAT al MAI protv.md

Șoferul mașinii „Toyota Land Cruiser” care apare într-o știre a postului „Pro TV” cu girofar și trecând la roșu este un angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat în cazul încălcării regulilor de circulație de către un autoturism cu stroboscoapele și semnalizarea sonoră incluse. Verificările efectuate au arătat că șoferul autoturismului nu avea motive suficiente pentru a include semnalul luminos și sonor în situația dată, care a avut loc miercuri, 19 martie. Prin urmare, șoferului i-a fost aplicată sancțiunea de serviciu mustrare”, arată un comunicat de presă al MAI.

Întrebată de Ziarul NAȚIONAL de ce MAI i-a aplicat șoferului „mustrare”, Natalia Șeremet, specialist principal în Direcția relații publice a MAI, a declarat că acesta este „angajat al ministerului”, dar a refuzat să facă public numele acestuia, precum și funcția ocupată.

Același comunicat de presă anunță că angajatul MAI s-a ales cu o amendă de 2 200 de lei și nouă puncte de penalizare.

„Inspectoratul Național de Patrulare, în baza probelor video, a aplicat o amendă pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere, conform Codului Contravențional al Republicii Moldova art. 228, alineatul 1, de 400 de lei și 3 puncte de penalizare; articolul 240, alineatul 2, cu o amendă de 600 de lei și 2 puncte de penalizare; articolul 240, alineatul 1, cu o amendă de 200 de lei; articolul 240, alineatul 3, cu o amendă de 60 de lei și articolul 244, cu o amendă de 1000 de lei și 4 puncte de penalizare”, precizează sursa.

Menționăm că o mașină de marca „Toyota Land Cruiser” a fost surprinsă încălcând regulile circulației rutiere, trecând peste linia continuă dublă și traversând intersecția la culoarea roșie a semaforului, folosindu-se de girofar . Imaginile video au fost trimise la „Pro TV”.

Ministerul Afacerilor Interne precizează că avantajele oferite de girofar serviciilor speciale trebuie utilizate doar pentru intervențiile urgente pentru a salva viața, sănătatea și bunurile cetățenilor, iar abuzurile vor fi sancționate.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md