04:49:55 11.04.2021
 
Stiri

​Socialiştii NU au făcut nimic pentru ca moldovenii să primească GRATIS vaccinul anti-COVID, dar s-au preocupat ca în R. Moldova să ajungă câteva sute de mii de doze `Sputnik V", pentru a fi VÂNDUTE: „Doriți să supraviețuiți? Fiți buni și plătiți" ​

Actualitate 03.03.2021 07:59 Vizualizări1671 Autor: Ziarul National
​Socialiştii NU au făcut nimic pentru ca moldovenii să primească GRATIS vaccinul anti-COVID, dar s-au preocupat ca în R. Moldova să ajungă câteva sute de mii de doze `Sputnik V


Consilierul prezidenţial Ala Nemerenco susţine că socialiştii şi Guvernul Chicu nu au întreprins nimic pentru ca moldovenii să primească gratis vaccinul anti-COVID, dar s-au preocupat ca în R. Moldova să ajungă câteva sute de mii de doze Sputnik V, care să fie comercializate în instituţiile medicale private.

„Astăzi (marți - n.r.), în secția de reanimare a unui spital se zbate între viață și moarte o doctoriță de doar 42 de ani, pe care o așteaptă acasă doi copii, soțul, medic și el, și părinții. Ea a făcut o formă fulminantă de SARS-Cov-2 și a ajuns direct la reanimare.

Tot astăzi, patru medici răspundeau la întrebarile presei despre campania de vaccinare la conferința de presă a MSMPS. Doi dintre aceștia au venit la conferință direct din secții de terapie intensivă, după o zi plină de muncă, epuizați și obosiți, după ce au intubat, reanimat, readus la viață pe cineva.

La un moment dat, un singur canal TV (NTV, afiliat socialiștilor - n.r.) privatizase spațiul și adresa fără rușine întrebare după întrebare, cu tentă politică medicilor.

Aceste canale și platformele lor de trolli au bătut cum au putut zilele astea în vaccinul donat de România – că e așa, că nu e așa, că-i sucit, că-i răsucit, că medicii refuză să se vaccineze. Chiar și unii deputați aveau trase la indigou aceleași declarații ca și sursele lor media, care nu consolidează populația în jurul eforturilor de vaccinare ale autorităților, dar care o dezbină și dezinformează.

Întrebarea mea este – de ce deputații care orchestrează aceste dezinformări nu au făcut și nu fac niciun efort să aducă o donație de vaccin măcar echivalentă celei din România? Deși s-ar putea și mai mult. Ei fac doar ședințe și dau indicații. Asta când au avut în 2020 propriu guvern în mâinile lor. Și nu au făcut nimic ca să asigure țara cu vaccin. Noroc de COVAX cu ale lui 20%. Și asta în timp ce toate țările prin lunile septembrie-noiembrie 2020 deja semnau contracte pentru a avea asigurat vaccinul.

Dar știți de ce ei doar vorbesc și atacă? Și nu fac nimic? Fiindcă înregistrarea la Agenția Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale nu s-a făcut pentru ca dvs., cetățenii, să aveți acces la Sputnik V, ci pentru că un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă așteaptă să primească autorizația de import pentru ca să fie introdus în țară. Și să fie comercializat doar prin instituții private și doar contra plată. Doriți să supraviețuiți? Fiți buni și plătiți. Poate din acest motiv nu s-a făcut niciun efort pentru a pune la dispoziția oamenilor vaccin gratuit și în cantități suficiente?

Domnilor deputaţi, sănătatea oamenilor nu este o competiție. Avem nevoie de milioane de doze, este loc pentru toți. Noi vom munci in continuare pentru a aduce vaccinuri calitative pentru că trebuie să vaccinăm și pedagogii, și polițiștii, și pompierii, și mulți alții. Nu contează țara de producție, contează dragostea față de țara ta și oamenii ei", a scris Ala Nemerenco într-o postare pe Facebook.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md