22:44:00 29.05.2023
Stiri

Siegfried Mureșan a fost numit negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE 2024: „Voi negocia ca sprijinul pentru Ucraina și R. Moldova să vină din surse predictibile”

Actualitate 23.05.2023 13:44 Vizualizări503 Autor: Ziarul National
Siegfried Mureșan a fost numit negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE 2024: „Voi negocia ca sprijinul pentru Ucraina și R. Moldova să vină din surse predictibile” Facebook


Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE, PNL), vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, a fost desemnat marți raportor general (negociator-șef) al Parlamentului pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, fiind pentru a doua oare când acesta va negocia, în numele PE, bugetul anual al UE, după cel negociat pentru anul 2018.

Decizia a fost luată de conducerea Comisiei pentru bugete.

„Le mulțumesc colegilor din Comisia pentru bugete a Parlamentului European pentru această desemnare. Ca negociator-șef al Parlamentului, voi avea două obiective majore: în primul rând, să adoptăm un buget puternic, care să acopere toate nevoile de finanțare pentru 2024, și, în al doilea rând, să-l adoptăm la timp. Voi lucra cu toate forțele proeuropene din Parlamentul European pentru a asigura o susținere largă în rândul europarlamentarilor pentru viitorul buget european”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan după anunțul desemnării, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

„Vreau să mă asigur că în Bugetul UE pentru 2024 vom aloca fonduri suficiente pentru a rambursa cheltuielile cu absorbția fondurilor europene. Acesta este un lucru foarte important mai ales pentru România. Mă aștept ca anul viitor să accelerăm în țara noastră investițiile din fondurile europene aferente actualului exercițiu financiar multianual. De aceea, este important să asigurăm banii necesari pentru plata facturilor pentru aceste investiții. Prioritar pentru mine va fi și continuarea sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova. Putem asigura pacea și securitatea în Uniunea Europeană doar dacă sprijinim rapid și adecvat cele două țări să facă față amenințărilor de orice fel dinspre Federația Rusă. Voi negocia ca sprijinul pentru Ucraina și R. Moldova să vină din surse clare, predictibile, fără a mai pierde timp de la lună la lună cu negocierea alocărilor și fără a afecta prioritățile tradiționale ale Uniunii Europene, precum coeziunea, dezvoltarea economică, sprijinirea întreprinzătorilor și a agricultorilor. În ceea ce privește agricultorii din Uniunea Europeană, vedem că aceștia au fost puternic afectați de consecințele războiului din Ucraina. De aceea, ca negociator-șef pentru Bugetul UE 2024, mă voi asigura că avem suficiente fonduri la dispoziție în cadrul Politicii Agricole Comune, inclusiv în Fondul de Urgență pentru Sectorul Agricol, pentru a sprijini rapid fermierii din România și din Uniunea Europeană în fața crizelor actuale”, a mai spus eurodeputatul român.

Deputatul european Siegfried Mureșan este desemnat pentru a doua oară negociator-șef al Parlamentului european pentru Bugetul Uniunii Europene, fiind singurul europarlamentar român care deține această poziție în două rânduri. Siegfried Mureșan a mai negociat și Bugetul Uniunii Europene din 2018.

Comisia Europeană urmează să înainteze o propunere de buget pentru anul 2024 la începutul lunii iunie. Pe baza acestei propuneri de buget, urmează negocierile între echipele de negociatori ale Parlamentului European și Consiliul Uniunii Europene. Obiectivul este de a se ajunge la un acord astfel încât bugetul să fie adoptat înainte de finalul anului 2023.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

mihai grigore 24.05.2023 05:25

: revista floare albastra = blue: una din formele prin care bolsevismul incearca sa puna control pe u.e. este sistema de doctorate_ invatamant_ sanatate_ eliminare valori intelectuale in toate formele posibile_ ori noi am mai trecut prin aceasta lectie _ exemplul parintilor fondatori ai constitutiei u.s.a.:

mihai grigore 24.05.2023 05:32

: astfel_ dupa "declaratia de la timisoara"_decembrie 1989 si declaratia de independenta_chisinau_ trebuie sa compunem textul constitutiei unei romaniei reunificate dupa atacul suferit _ de rupere teritoriala a sa in doua parti:

mihai grigore 24.05.2023 05:42

: rezulta conceptual de{ economie spatiala }_ cele mai avansat din toate timpurile ___ infrastructura spatiala...bursa scolara_ studenteasca si de e-bisniss!*:

mihai grigore 24.05.2023 05:57

: autostrada informational spatiala [suceava-cernauti-balti-chisinau-iasi-suceava]: inelul ilfov al bucurestiului = primii zgaraie- nori in romania libera:

mihai grigore 24.05.2023 06:08

: linie de inalta tensiune cerna voda iii&iv_ pe directia bucuresti- suceava - cernauti _ cale ferata electrificata si prin tub cermic_ later are autostrada bucuresti- suceava- cernauti:

mihai grigore 24.05.2023 06:34

: autostrada chisinau-iasi-targu mures:

mihai grigore 24.05.2023 06:40

: linia electrical de inalta tensiune suceava- -balti:mihai grigore- poet.editor.scientist_ 6h37'am24may2023_asa sa ne ajute dumnezeu!*:

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md