03:20:02 03.12.2020
 
Stiri

Sic tranzit gloria mundi

Actualitate 22.11.2020 11:08 Vizualizări1707 Autor: Ziarul National
Sic tranzit gloria mundi


Trustia, elegii politikoase

A doua zi după alegeri, Dodon s-a trezit cu buzele umflate ca niște cârnăciori nemțești și cu dureri ciudate în zona maxilarului și la rădăcina nasului. „Ută-tă ce mm!” – se plânse el primei doamne Galea, uitându-se în oglindă. Prima doamnă nu înțelese ce vrea președintele perdant, dar, aruncându-i o privire, tresări speriată. „Cine ți-o dat la bot? – se miră ea ca o școlăriță rurală. – Unde erau bodigarzii?”.

„Ce-i cu tine? Eu n-am ieșit din reședința prezidențială, am dormit alături de prima doamnă! Nu ai simțit?” – îi scrise Dodon un mesaj pe FB, ca să nu-și forțeze buzele.

„Arăți ca Putin, umflat cu botox. Dumnezeu nu bate cu bățul. Degeba te-ai dus la Muntele Sfânt. Nu trebuia să ameninți la miting că-i dai la bot Maiei Sandu…”, îi răspunse în stilul ei eclectic prima doamnă, Galea. „Ia seama ce vorbești! Ți-ai luat nasul la purtare, ca Maia Sandu! Șterge imediat mesajul!” – se stropși Dodon, dar asemănarea cu Putin îl măguli și durerea îi scăzu un pic. „Prima Doamnă are spirit de observație, nu degeaba am ales-o eu în această funcție”, se umflă în pene președintele Dodon.

– Dar cum să mă arăt eu la conferința de presă cu botul umflat?”. Din întâmplare, medicul prezidențial practicase mulți ani ca medic sportiv, în ramura boxului, și avea o experiență bogată în ce privește camuflarea vânătăilor și a țesuturilor tumefiate. Așa că niciun jurnalist nu observă că președintele Dodon era schimbat la față. El s-a schimbat și mai mult când idolul său, Putin, o felicită pe Maia Sandu pentru că l-a învins pe Dodon în alegerile prezidențiale. Nu se aștepta ca Putin să-l trădeze atât de repede, după ce Dodon declarase la conferința de presă că nu se consideră învins, că va contesta rezultatele.

„Acum va ieși că îl contest pe Putin”, își zise Dodon. Avalanșa de felicitări la adresa Maiei Sandu îl făcea să se simtă și trădat, și nedreptățit.

Ultima picătură în paharul suferinței sale postelectorale veni de la Patriarhul Chiril, de la care se aștepta cel mai puțin. El îi scrise Maiei Grigorievna că e dispus să conlucreze cu ea întru apărarea valorilor pravoslavnice și educația patriotică a poporului statalist. „Ieri eram în capul mesei..., - își spuse Dodon cu amărăciune, simțindu-se părăsit ca un stat capturat - Rușii nu sunt oameni de nădejde...”. Sic transit gloria mundi”, îl consolă prima doamnă Galea cu o sentință auzită în satul natal de pe malul Nistrului.

Reportaj de Frosi Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md