03:25:35 06.03.2021
 
Stiri

Serviciile pe care Primăria Chișinău le va oferi Primăriei Țânțăreni pentru a-i permite să depoziteze în preajma localității deșeurile strânse din capitală: 10 MILIOANE de lei, asfaltarea străzilor și reamplasarea conductei de gaze

Actualitate 21.01.2021 17:37 Vizualizări1715 Autor: Ziarul National
Serviciile pe care Primăria Chișinău le va oferi Primăriei Țânțăreni pentru a-i permite să depoziteze în preajma localității deșeurile strânse din capitală: 10 MILIOANE de lei, asfaltarea străzilor și reamplasarea conductei de gaze


Autoritățile capitalei vor oferi, în anul 2021, mai multe servicii Primăriei Țânțăreni din raionul Anenii Noi, pentru ca aceasta să permită depozitarea deșeurilor strânse din Chișinău la gunoiștea din preajma acestei localități.

Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi Acordul adițional nr. 3 din 31 decembrie 2020 la Contractul de societate civilă nr. 375 din 10.07.2017, încheiat între Primăria Chișinău administrația comunei Țânțăreni, raionul Anenii Noi, pentru exploatarea gunoiștii municipale din preajma localității respective.

Potrivit contractului dintre părți, Primăria Chișinău se angajează ca pe parcursul anului 2021 să transfere pe contul juridic al Primăriei comunei Țânțăreni suma de 10 milioane de lei, să execute lucrări de consolidare a barajului poligonului, să întrețină stația de tratare a levigatului, să fortifice digul cu plantarea arborilor.

Totodată, printre angajamentele asumate de Primăria Chișinău se mai numără continuarea lucrărilor de reparație a străzilor din localitate, modernizarea și securizarea poligonului de deșeuri, inițierea proiectării scurgerii apei din stația de tratare a levigatului, evacuarea deșeurilor din satul Țânțăreni de două ori pe lună, reamplasarea conductei de gaze de înaltă presiune (satul Nou), finalizarea stației de pompare din satul Țânțăreni i alocarea rumegușului de asfalt.

Conform deciziei aprobate de CMC, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, SA „Apă - Canal Chișinău”, Î.M. Regia „Autosalubritate” și Î.M. Regia „Exdrupo” urmează să includă în planurile de activitate pentru anul curent obligațiunile prevăzute în Contractul de societate civilă, cu stabilirea termenelor exacte pentru implementare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md