07:34:27 24.09.2023
Stiri

Senator american, amenințat cu moartea după o vizită la Kiev. Medvedev: În SUA, nu numai oamenii obișnuiți sunt uciși, ci și senatorii

Actualitate 29.05.2023 14:58 Vizualizări830 Autor: Ziarul National
Senator american, amenințat cu moartea după o vizită la Kiev. Medvedev: În SUA, nu numai oamenii obișnuiți sunt uciși, ci și senatorii  Profimedia


Rusia a reacţionat virulent faţă de afirmaţiile unui senator republican american, Lindsey Graham, care, într-o discuţie cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că ajutorul militar oferit Ucrainei de SUA este „cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată bani” şi că „ruşii mor” în Ucraina. Ministerul de Interne de la Moscova a emis un mandat de arestare pe numele lui Graham, iar Dmitri Medvedev i-a amintit de mai mulți politicieni americani care au murit împușcați, printre care și senatorul Robert Kennedy, fratele fostului președinte John Fitzgerald Kennedy.

Senatorul american Lindey Graham a făcut o vizită la Kiev la sfârșitul săptămânii trecute, unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski. „Acum suntem liberi”, i-a spus Zelenski lui Graham.

„Iar ruşii mor”, i-a răspuns senatorul american, conform imaginilor difuzate de serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

„Este cel mai bun mod în care am cheltuit vreodată bani”, a mai spus Lindsey Graham în imaginile difuzate, referindu-se la sprijinul militar american oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Replica sa a venit însă imediat după propoziția „Iar rușii mor”, în montajul prezentat de președinția ucraineană, lucru care a atras reacții violente de la Moscova.

Amenințări cu moartea de la Medvedev

„Este dificil de imaginat o mai mare ruşine pentru o ţară decât să aibă astfel de senatori”, a reacţionat pe Telegram după aceste afirmaţii purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Luni, Ministerul de Interne de la Moscova a emis un mandat de arestare pe numele lui Lindsey Graham pentru „încălcarea Codului Penal” din Rusia, fără a preciza însă ce articol a fost încălcat, scrie agenția TASS.

La rândul său, fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev l-a descris pe Graham, în vârstă de 67 de ani, drept un „bătrân nebun”.

„Bătrânul senator nebun Lindsey Graham a declarat că Statele Unite nu au cheltuit niciodată banii mai bine decât pe uciderea rușilor. În America lui iubită, nu numai oamenii obișnuiți sunt omorâți cu regularitate, ci se cheltuiesc bani și pe uciderea senatorilor”, a scris Medvedev duminică pe contul său de Telegram, potrivit Agerpres.

Medvedev i-a mai spus lui Graham să-și amintească „de soarta lui Robert Kennedy (senator american asasinat în 1968 - n.r.), Huey Long (senator american asasinat în 1935 - n.r.), Clementa Carlos Pinckney (senator american în Senatul statului Carolina de Sud, asasinat în 2015 - n.r.), John Milton Elliott (politician american asasinat în 1879 - n.r.), Wayne Owens și alți politicieni americani”.

Într-o reacție dată agenţiei Reuters după declarațiile venite de la Moscova, Lindsey Graham a arătat că „propaganda rusă, ca de obicei, munceşte din greu”.

El a menţionat că i-a spus lui Zelenski că „Ucraina a adoptat mantra americană, «Viaţă în libertate sau moarte»”, aşadar „este o investiţie bună pentru SUA să ajute eliberarea Ucrainei de criminalii de război ruşi”.

„Domnule Medvedev, dacă vrei ca ruşii să nu mai moară în Ucraina, retrageţi-vă! Opriţi invazia! Opriţi crimele de război!”, a adaugat senatorul american.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md