07:02:38 24.09.2023
Stiri

Semnul care îți arată că telefonul tău este ascultat. Doar așa poți afla dacă cineva are acces la datele tale

Actualitate 02.06.2023 19:18 Vizualizări15989 Autor: Ziarul National
Semnul care îți arată că telefonul tău este ascultat. Doar așa poți afla dacă cineva are acces la datele tale


Cei care vor să își dea seama dacă telefoanele lor sunt ascultate trebuie să fie atenți la anumite semne. Utilizatorii pot accesa Setări și Confidențialitate pentru a dezactiva accesul oricăreia dintre aplicații la microfon și cameră.

Cea mai recentă actualizare a software-ului iPhone de la Apple le permite utilizatorilor să vadă dacă una dintre aplicațiile lor sunt ascultate sau urmărite. Lansat săptămâna aceasta, iOS 14 afișează un mic punct portocaliu în colțul de sus al ecranului iPhone-ului pentru a informa utilizatorii că microfonul este activat sau chiar ascultat de alte persoamne. Este vorba de punctul mic, dar vizibil, care apare chiar deasupra barelor de semnal și lângă indicatorul bateriei.

Punctul se schimbă în verde închis când camera este activată, iar așa utilizatorii își pot da seama dacă telefonul lor este urmărit. Punctul portocaliu este un indicator important ce sugerează că alte aplicații spionează datele din smartphone-ul tău. Utilizatorii iPhone pot accesa Setări și Confidențialitate pentru a dezactiva accesul oricăreia dintre aplicații la microfon și cameră.

,,Siguranța este un drept fundamental al omului și se află în centrul a tot ceea ce facem. De aceea, cu iOS 14 vă oferim mai mult control asupra datelor pe care le partajați și mai multă transparență în modul în care sunt utilizate. Un indicator apare în partea de sus a ecranului ori de câte ori o aplicație folosește microfonul sau camera dumneavoastră”, precizează Apple pe site-ul său.

Utilizatorii iPhone pot accesa și Centrul de control al telefonului pentru a vedea dacă o aplicație a folosit recent microfonul sau camera. Ei pot interzice accesul aplicațiilor la camera și microfonul lor sau pot șterge aplicațiile definitiv.

O altă actualizare cu care vine iOS 14 este posibilitatea de a menționa o locație aproximativă. Pentru a activa această funcție, utilizatorii iOS 14 trebuie să acceseze Setări, Confidențialitate și Servicii de localizare și apoi să selecteze aplicația din listă. iOS 14 a fost lansat miercuri, în urma evenimentului „Time Flies” al Apple, care a dezvăluit și noul Apple Watch Series 6, iPad Air și iPad-ul din generația a 8-a. iOS 14 permite, de asemenea, utilizatorilor să-și seteze pentru prima dată propriile aplicații implicite pentru navigarea pe web și e-mail, potrivit Daily Mail.

Software-ul este disponibil pe iPhone 6s și mai sus, oferind utilizatorilor acces la un ecran de pornire regândit, galerie widget și o nouă interfață Siri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md