16:57:17 22.09.2020
 
Stiri

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, reconfirmă angajamentul Alianței pentru dezvoltarea unei colaborări cu R. Moldova

Actualitate 10.09.2020 14:34 Vizualizări504 Autor: Ziarul National
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, reconfirmă angajamentul Alianței pentru dezvoltarea unei colaborări cu R. Moldova


Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reconfirmat astăzi, în cadrul întrevederii avute cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, angajamentul Alianței pentru dezvoltarea unei colaborări avantajoase cu R. Moldova în spiritul statutului de neutralitate al republicii noastre.

Oleg Țulea și Mircea Geoană au trecut în revistă subiectele de actualitate în agenda de cooperare Republica Moldova – NATO, fiind reiterat interesul părților pentru continuarea dialogului politic și implementarea programelor practice în domeniile convenite de comun acord.

În particular, au fost evidențiate activitățile pentru aprobarea unui nou Plan Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP), implementarea Pachetului de asistență NATO pentru consolidarea capacităților de apărare și securitate ale Republicii Moldova, realizarea proiectelor în cadrul Programului Ştiinţa pentru Pace şi Securitate, cooperarea în combaterea noilor amenințări la adresa securității, promovarea activităților pe filiera diplomaţiei publice și a comunicării strategice.

Înaltul demnitar NATO remarcat și contribuția cu valoare adăugată a Republicii Moldova la consolidarea securității în Europa prin participarea militarilor moldoveni la operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

Ministrul Oleg Țulea a transmis aprecierea autorităților de la Chișinău pentru expertiza și asistența organizației oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor și a subliniat angajamentul pentru finalizarea procesului de aprobare a IPAP, care va trasa domeniile prioritare de cooperare cu Alianța pentru perioada 2020-2022.

Diplomatul moldovean a salutat disponibilitatea Alianței de a oferi asistență țarii noastre în cadrul noului Program de Dezvoltare Profesională (PDP), care va contribui la atingerea obiectivelor de instruire, promovare a proceselor de reformă și modernizare a sectorului de securitate și apărare națională.

Totodată, ministrul Oleg Țulea a exprimat gratitudine statelor membre ale NATO pentru solidaritatea demonstrată în combaterea pandemiei COVID-19.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md