15:24:23 25.07.2024
Stiri

Se SCHIMBĂ cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online

Actualitate 12.06.2024 13:17 Vizualizări2597 Autor: ZiarulNational
Se SCHIMBĂ cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online


Una dintre cele două mari companii de carduri de plată anunță că va efectua schimbări mari la cum sunt folosite cardurile în Europa, în mediul online. Până în 2030, corporația va lucra la eliminarea treptată a nevoii de a introduce datele cardului.

Începând cu 2030, Mastercard nu le va mai solicita europenilor să tasteze datele de pe card, indiferent de dispozitivul folosit sau de platformă, relatează CNBC, conform News.ro. Mastercard a anunţat marţi că, până în 2030, toate cardurile pe care le va emite în reţeaua sa din Europa vor fi tokenizate. Cu alte cuvinte, în loc de numărul de card de 16 cifre pe care suntem obişnuiţi cu toţii să îl folosim pentru tranzacţii, acesta va fi înlocuit cu ”un token” generat aleatoriu.

Firma spune că a lucrat cu bănci, fintechuri, comercianţi şi alţi parteneri pentru a elimina treptat, până în 2030, introducerea manuală a datelor cardurilor pentru comerţul electronic în Europa, în favoarea unui buton cu un singur clic pe toate platformele online. Acest lucru va asigura că cardurile consumatorilor sunt sigure împotriva tentativelor de fraudă, spune Mastercard.

Utilizatorii nu vor trebui să continue să introducă parole de fiecare dată când încearcă să efectueze o plată, deoarece Mastercard introduce chei de acces care înlocuiesc parolele. De asemenea, va permite clienţilor să efectueze plăţi cu un singur clic la finalizarea comenzii folosind autentificarea biometrică cu amprentă. Cardurile stocate pe pagina comerciantului sau în portofelul electronic prin tokenizare pot fi actualizate automat oriunde sunt stocate, atunci când sunt înlocuite sau reînnoite.

Mutarea companiei este menită să reducă frauda, conform propriilor spuse. Potrivit firmei de cercetare de piaţă Juniper Research, este aşteptat că pierderile din fraudarea plăţilor online vor depăşi 91 de miliarde de dolari până în 2028 – însumând peste 362 de miliarde de dolari la nivel global în următorii cinci ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md