02:37:25 20.01.2021
 
Stiri

Schimbare majoră la WhatsApp. Cine nu o acceptă trebuie să renunțe la aplicație!

Actualitate 08.01.2021 12:07 Vizualizări2566 Autor: Ziarul National
Schimbare majoră la WhatsApp. Cine nu o acceptă trebuie să renunțe la aplicație!


Facebook deține platforma de mesagerie WhatsApp încă din anul 2014, dar nu a impus utilizatorilor asemenea condiții de utilizare, până acum.

Chiar cu riscul de a intra și mai mult în atenția autorităților antitrust, compania lui Mark Zuckerberg a decis să exploateze succesul WhatsApp în vremuri de pandemie obligând utilizatorii să consimtă pentru cedarea datelor colectate în urma folosirii aplicației de mobil direct către Facebook. Cei nu-și dau acordul pentru aceste practici nu vor mai putea folosi WhatsApp, începând cu data de 8 februarie 2021, informează go4it.ro.

Deși este de facto sub controlul Facebook, WhatsApp a funcționat până acum aproape ca o platformă de mesagerie independentă, păstrând o identitate proprie și aplicând reguli diferite pe partea de securitate și colectarea de informații despre utilizatori. Impresia generală era că platforma respectă mai bine confidențialitatea utilizatorilor săi, reputația avută contribuind decisiv la succesul acesteia. Această imagine se schimbă acum, WhatsApp devenind o rotiță mai importantă în angrenajul Facebook creat pentru monetizarea utilizatorilor.

WhatsApp

În mod cert, interconectarea cu Facebook Messenger anunțată încă de la începutul lui 2019 a adus WhatsApp pe un drum fără întoarcere, platforma de socializare deservind tot mai mult interesele companiei-mamă. Cu un simplu mesaj de notificare trimis utilizatorilor, Facebook anunță schimbarea politicii de a lăsa opțională integrarea Facebook.

Utilizatorilor li se solicită să fie de acord cu o nouă politică de confidențialitate care, practic, va preda unele dintre datele lor către Facebook. Singura opțiune lăsată celora care nu sunt de acord cu practicile Facebook este să nu mai folosească serviciile WhatsApp.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md