16:44:11 02.06.2020
 
Stiri

SCHEMĂ de evitare a taxelor de folosire a drumurilor și a testării tehnice a mașinilor în R. Moldova

Anticorupție 01.09.2015 18:29 Vizualizări2555 Autor: Galina Munteanu
SCHEMĂ de evitare a taxelor de folosire a drumurilor și a testării tehnice a mașinilor în R. Moldova


Patru persoane cu vârste cuprinse între 22 și 40 de ani din municipiul Chișinău, Strășeni și Călărași, care făceau parte dintr-o grupare specializată în confecţionarea, deţinerea, vânzarea și folosirea documentelor oficiale, ștampilelor și sigiliilor false, au ajuns pe mâna poliției.

Gruparea activa de aproximativ doi ani și avea rolul de a identifica persoanele care urmau să-și verifice tehnic unitățile de transport și perfecta asigurările și documentele necesare. Pentru a identifica automobilele și conducătorii auto respectivi, o companie de asigurări, unde activau doi membri ai grupării, verifica datele aferente.

Astfel, pe parcursul a două luni, oamenii legii au depistat 30 de automobile care au trecut verificarea tehnică în baza bonurilor de plată falsificate privind taxa pentru folosirea drumurilor.

Aceștia imprimau bonul de plată utilizând o programă specială privind achitarea impozitului pentru folosirea drumurilor în fondul rutier. Aceștia aplicau ștampila falsificată a unei bănci comerciale din capitală, după care acestea erau transmise la birourile de testare auto pentru eliberarea raportului de verificare tehnică a vehiculului.

În urma perchezițiilor corporale, la domicilii și în automobilele suspecților, au fost depistate bonuri falsificate, ștampila băncii, utilaj tehnic de imprimare a bonurilor de plată privind achitarea taxelor pentru folosirea drumurilor, hârtie specială pentru imprimare, utilizată de băncile comerciale din R. Moldova, bonuri de plată pentru taxa drumurilor imprimate pentru diferite unităţi de transport, înscrisuri de ciornă și laptop-uri.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru confecţionare, deţinere, vânzarea și folosirea documentelor oficiale, ştampilelor şi sigilelor false. Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o amendă de până la 12 mii de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md