08:51:32 02.10.2023
Stiri

Schemă de CORUPȚIE la Primăria Cahul: secretarul grupului de lucru în domeniul achizițiilor publice din cadrul Primăriei Cahul ar fi favorizat încheierea unor contracte de achiziție, contrar intereselor publice

Actualitate 29.05.2023 14:22 Vizualizări1482 Autor: Ziarul National
Schemă de CORUPȚIE la Primăria Cahul: secretarul grupului de lucru în domeniul achizițiilor publice din cadrul Primăriei Cahul ar fi favorizat încheierea unor contracte de achiziție, contrar intereselor publice


Procurorii au efectuat în această dimineață percheziții la Primăria municipiului Cahul, în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de abuz în serviciu. Unii factori de decizie ai Primăriei Cahul ar fi favorizat mai mulți agenți economici prin încheierea unor contracte de achiziții, contrare intereselor publice, fapt prin care au cauzat prejudicii considerabile bugetului public.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, din anul 2021 până în prezent, secretarul Grupului de lucru în domeniul achizițiilor de bunuri, servicii și lucrări, ar fi divizat procedurile de achiziții publice, efectuate de către Primăria Cahul, în contracte de valoare mică, pentru a evita procedura de licitație. În așa mod, funcționarul a organizat de sine stătător procedura de achiziție de valoare mică, prin examinarea personală a ofertelor și atribuirea contractelor anumitor agenți economici.

În cadrul investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală s-a constatat că, prin semnarea contractelor de valoare mică, au fost favorizați mai mulți antreprenori care au propus prețuri mai mari pentru serviciile prestate, în detrimentul altor ofertanți care și-au propus serviciile la prețuri mult mai mici.

Doar pe parcursul anului 2022, Primăria Cahul a efectuat un număr impunător de achiziții de valoare mică, care vizau lucrări de construcție și reparație a grădinițelor din municipiu, a Palatului de Cultură „Nicolae Botgros”, a stadionului din Cahul etc., cauzând daune considerabile bugetului public.

Astăzi au fost efectuate percheziții în biroul secretarului Grupului de lucru privind achizițiile publice a Primăriei mun. Cahul, de unde au fost ridicate contracte de achiziție și alți purtători de informații. Funcționarul a fost escortat la sediul DGT Sud al CNA pentru a-i fi prezentată ordonanța de bănuit.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md