21:46:40 09.05.2021
 
Stiri

Scenariul din Parlament, aplicat și în CMC: Bugetul capitalei pentru 2021, votat în numai CINCI minute, în două lecturi. „Au pus în buget bazine în loc de drumuri, garduri în loc de acoperișuri la școli și havuzuri în loc de canalizare! RUȘINE!”

Actualitate 30.12.2020 11:29 Vizualizări1530 Autor: Ziarul National
Scenariul din Parlament, aplicat și în CMC: Bugetul capitalei pentru 2021, votat în numai CINCI minute, în două lecturi. „Au pus în buget bazine în loc de drumuri, garduri în loc de acoperișuri la școli și havuzuri în loc de canalizare! RUȘINE!”


Bugetul municipiului Chișinău a fost votat, marți, cu scandal în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Cei 22 de consilieri municipali sociliști, câte doi de la Partidul Democrat și de la Partidul Șor, precum cu consilierul Partidului Unității Naționale au votat bugetul capitalei în două lecturi în numai cinci minute.

Consilierii comuniști s-au abținut de la vot, iar cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Platformei DA și ai Partidului Liberal nu au participat la vot, acuzând „ilegalități”.

Consilierul PAS, Vasile Grădinaru, a declarat că „alianța PȘRM” din CMC ar fi întrecut orice „limită a nesimțirii”.

„Au convocat ilegal ședința CMC, au pus pe ordinea de zi taxele și bugetul fără avizul Comisiei Buget, au votat proiecte fără să ne permită să ascultăm raportul și să punem întrebări. Au pus în buget bazine în loc de drumuri, garduri în loc de acoperișuri la școli și havuzuri în loc de canalizare. Rușine!”, a comentat Grădinaru.

CITIȚI și Fost MINISTRU, despre „BOMBA” care va exploda după Revelion: „În ambele legi sunt plasate mai multe „bombe cu efect întârziat”. De la 1 ianuarie, ne putem aștepta la CREȘTERI nelimitate ale prețului pentru sute sau chiar mii de medicamente”

Consilierii liberali au acuzat un deficit bugetar semnificativ și majorarea de câteva ori a taxelor în anul 2021.

„Peste noapte deficitul bugetului municipal a crescut cu încă 250 de milioane de lei, fiind de 1,780 de miliarde de lei. Din suma cheltuielilor, 45% nu are o sursă sigură de acoperire”, a declarat consiliera Veronica Herța.

De cealaltă parte, primarul Chișinăului, Ion Ceban, susține că „bugetul pentru anul 2021 şi proiectul taxelor locale au fost dezbătute pe larg cu toate fracţiunile din CMC, cu societatea civilă şi experţi economici”.

„Vom implementa multe proiecte de infrastructură atât în oraş, cât şi în suburbii, vom lucra la elaborarea Planului Urbanistic General, tichetare electronică, amenajarea parcărilor, reabilitarea parcurilor şi scuarurilor etc. Taxele noi vor genera un venit semnificativ de peste 100 de milioane de lei care vor fi utilizate pentru reparația curților de blocuri, trotuare, reparația blocurilor de locuit, scări, uși, ferestre, acoperișuri, ascensoare. Vom interveni nu doar pe străzile şi trotuarele principale din oraş, dar şi în cartiere”, afirmă primarul.

Menționăm că bugetul municipiului Chișinău pe anul 2021 prevede venituri în sumă de 4,74 de miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat 2,64 de miliarde de lei, și cheltuieli în sumă de 6,28 de miliarde de lei, deficitul bugetar ridicându-se la 1,54 de miliarde de lei.

Autoritățile capitalei au majorat unele taxe, cum ar fi taxa pentru piață, pentru dispozitivele publicitare, pentru amenajarea teritoriului, taxa pentru parcare, dar au introdus și taxe noi, precum cea pentru salubrizare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md