13:46:50 04.06.2023
Stiri

ȘAPTE greșeli de evitat când îți pui telefonul la încărcat

Actualitate 27.03.2023 07:59 Vizualizări1851 Autor: Ziarul National
ȘAPTE greșeli de evitat când îți pui telefonul la încărcat


Cu toții facem unele greșeli când punem telefonul la încărcat. Ne plângem adesea de durata slabă a bateriei, dar există câteva măsuri de precauție pentru a vă reîncărca inteligent smartphone-ul.

În primul rând, este greșit să așteptați ca bateria să se descarce complet și ca mobilul să se oprească de la sine. Potrivit unui studiu recent, această practică are, de fapt, efectul de a reduce enorm durata de viață a bateriei în sine: cu o practică obișnuită de descărcare profundă, s-ar trece chiar de la 1000-2500 de cicluri de viață la 300-500 de cicluri, potrivit Supereva.

Pe de altă parte, este o greșeală să vă puneți telefonul la încărcat când nivelul bateriei este la 50%. Este o practică de înțeles pentru a nu rămâne în pană în timpul zilei, dar este de evitat.

Poate ai observat ca un smartphone nou, care tocmai a fost pornit, are bateria încărcată deja la doar 40%. Nu e o coincidență: la acest nivel bateria funcționează mai bine, în timp ce la un nivel superior aceasta se degradează mai repede.

În plus, nu folosi orice încărcător. Dacă nu ai încărcătorul originar, optează pentru un model asemănător care să respecte scrupulos amperajul.

O altă practică este absolut interzisă: reîncărcarea telefonului de pe un PC. Motivul constă, ca și înainte, în amperaj: portul USB al unui computer este capabil să suporte doar încărcare de 0,5 A, în timp ce un încărcător mediu asigură 1 A.

Potrivit unor noi cercetări, încărcarea regulată a smartphone-ului de pe un PC provoacă o scădere cu 65% a capacității bateriei originale atunci când este supusă la o temperatură de 40°C.

Folosirea telefonului în timpul încărcării este, de asemenea, o greșeală: supraîncălzirea duce la o degradare a bateriei și a altor componente.

De asemenea, este indicat să nu încărcați smartphone-ul până la 100%. Aceasta nu este o greșeală reală și încărcarea completă nu este interzisă, dar ar trebui evitată.

În cele din urmă, este o greșeală să încărcați telefonul folosind funcția ”încărcare rapidă” deoarece este foarte negativă pentru durata de viață a bateriei: dacă acesta din urmă se încarcă lent, va exista un motiv; a-l reîncărca în câteva minute înseamnă a abuza de puterea lui.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Andrewmuh 03.04.2023 13:24

Reliable data. Thank you. <a href="https://theessayswriters.com/">essay writer cheap</a> write my paper for me yahoo answers <a href="https://bestcheapessaywriters.com/">what can i write my essay on</a> write a story for me free

HarryTus 03.04.2023 13:25

Amazing a lot of amazing facts! <a href=https://researchproposalforphd.com/>cheap research paper writing service</a> development research proposal <a href=https://writingresearchtermpaperservice.com/>buy research papers</a> term papers for sale online

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2023 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Resetarea Europei, l...

31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md