08:08:52 26.01.2022
Stiri

Salarii mai MARI pentru DEPUTAȚI în anul 2022. Chicu și Slusari, în același gând: „Aștept briefingul lui Dumitru Alaiba, în care dânsul condamnă această majorare și renunță la creșterea remunerării aleșilor poporului în perioada de criză”

Actualitate 20.11.2021 11:53 Vizualizări4831 Autor: Ziarul National


Salarii mai MARI pentru DEPUTAȚI în anul 2022. Chicu și Slusari, în același gând: „Aștept briefingul lui Dumitru Alaiba, în care dânsul condamnă această majorare și renunță la creșterea remunerării aleșilor poporului în perioada de criză”

Cei 101 deputați din Parlamentul R. Moldova vor ridica salarii mai mari în 2022, potrivit proiectului bugetului de stat pentru anul viitor, votat vineri de Guvern. Fostul premier Ion Chicu și ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, consideră inoportun ca parlamentarii să ridice salarii majorate atât timp cât autoritățile nu au fost la fel de darnice în raport cu alte categorii de salariați.

„Salariul deputaților va fi majorat cu 7,7%. Și nu doar al deputaților, dar și al întregii „conduceri de vârf”... Cel al pedagogilor - doar cu 5,6%. Salariul de bază (fără multiple adaosuri și indemnizații) al deputaților va crește cu 1 394 de lei pe lună. Cel al învățătorului - cu 316 lei. „Campionul PAS la tetris” va avea o majorare de salariu de 4,4 ori mai mare ca cea a unui pedagog. Așa arată „bugetul solidarității” aprobat ieri de Guvern”, a scris Chicu într-o postare pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Bugetul de stat al R. Moldova pentru anul viitor: Venituri de 50,1 MILIARDE de lei și cheltuieli de 65,2 MILIARDE de lei. Pentru ce vor fi cheltuiți banii publici


Chicu a mai remarcat că va crește cu 9,3 la sută și bugetul Președinției.

La rândul său, Alexandr Slusari așteaptă ca va ieși cel puțin un deputat al majorității parlamentare și va spune că nu e nevoie de această majorare de salariu pentru parlamentari.

„Din proiectul legii bugetului de stat reiese că salariile deputaților vor fi ridicate cu aproximativ cu 1 500 de lei. Aștept briefingul lui Dumitru Alaiba, în care în care dânsul condamnă această majorare și renunță la creșterea remunerării pentru aleșii poporului în această perioadă de criză”, a adăugat Slusari într-o postare pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md