15:31:06 15.08.2022
Stiri

FOTO // Sala „Gheorghe Brătianu”, la Chișinău! România a deschis un Centru de informare în cadrul Universității de Stat din Moldova: Cele mai moderne resurse de învățare, dezbateri științifice, seminare privind istoria națională și universală

Actualitate 30.11.2021 14:27 Vizualizări916 Autor: Ziarul National
FOTO // Sala „Gheorghe Brătianu”, la Chișinău! România a deschis un Centru de informare în cadrul Universității de Stat din Moldova: Cele mai moderne resurse de învățare, dezbateri științifice, seminare privind istoria națională și universală


Centrul de Informare a României a fost inaugurat marți, 30 noiembrie, în sala „Gheorghe Brătianu” din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM).

Ușile Centrului au fost deschise de către Daniel Ionita, Ambasadorul României în Republica Moldova, Adrian Dupu, secretarul de stat de la Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova din cadrul Guvernului de la București și rectorul USM Igor Șarov.

„Este un proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, care asigură un mediu academic modern pentru studenții Universității. În aceste sens, a fost achiziționat echipamentul necesar bunei funcționări a Centrului în valoare de peste 100.000 RON”, a explicat secretarul de stat Adrian Dupu.

Șeful DRRM a adăugat că principalele obiectivele ale înființării Centrului de Informare sunt promovarea, în mediul universitar din Republica Moldova, a valorilor românești comune, ca o componentă a dezvoltării culturii europene.

„Suntem bucuroși să fim alături de dumneavoastră în această instituție de învățământ românesc, unde se studiază valențele speciale ale relațiilor complexe dintre România și Republica Moldova. Dintre aceste valențe, educația joacă un rol important și, sperăm că acest centru dotat la standarde înalte, să vă ajute pe dumneavoastră și generațiile care vor urma să se conecteze mai bine la realitățile lumii moderne. Aici sunteți păstrători ai adevărului, sunteți cei care gândiți cu 2, 3, 5, 10 ani înainte și, totodată, sunteți cei care veți reprezenta întotdeaua acea coloană vertebrală, acel element tare, care trebuie să existe în orice societate. La mulți ani tuturor! La mulți ani, români, oriunde vă aflați! La mulți ani, România!”, a subliniat ambasadorul Daniel Ionita în discursul său.

Centrul de Informare a României este echipat cu tehnologie de ultimă oră care permite utilizatorilor să se racordeze la cele mai moderne resurse de învățare, precum și la posibilitatea unor activitati on-line, a participării la viața științifică și culturală din spațiul universitar românesc și cel internațional.

„Sala va găzdui dezbateri științifice, întâlniri și seminare cu diverse tematici din istoria națională și universală, precum și ateliere de lucru cu participarea tuturor actorilor din spațiul educațional, asigurându-se, astfel, interacțiunea dintre elevi, studenți, profesori și cercetători din domeniile conexe cercetării istorice - științe politice, relații internaționale, arheologice, arhivistică, muzeologie, diplomație publică, patrimoniu cultural etc., în vederea unei mai bune orientări a celor tineri în sfera ocupațională din R. Moldova”, a declarat rectorul USM Igor Șarov.

Activitatea Centrului se va desfășura în sala „Gheorghe Brătianu”, numită în cinstea istoricului român care a avut o contribuție esențială la teza continuității poporului român în spațiul carpato-danubiano-pontic.

„Brătianu și-a asumat tot ceea ce a scris și nu a renunțat la convingerile sale, pe care le-a plătit cu prețul vieții. Întreaga sa activitate a fost marcată de convingerea că adevărul rămâne, indiferent de soarta celor care l-au servit. Gheorghe Brătianu rămâne un punct de referință și un reper moral pentru toate generațiile de istorici care vor urma”, a ținut să puncteze doctorul în istorie Igor Șarov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md