16:28:38 17.05.2022
Stiri

„Gazprom” anunță că a mai oferit două zile autorităților de la Chișinău să plătească datoria și ne arată din DEGET că, pe viitor, vor sista livrarea gazelor: „E o excepție, am făcut un gest de bunăvoință…”

Actualitate 24.11.2021 19:37 Vizualizări1293 Autor: Ziarul National
„Gazprom” anunță că a mai oferit două zile autorităților de la Chișinău să plătească datoria și ne arată din DEGET că, pe viitor, vor sista livrarea gazelor: „E o excepție, am făcut un gest de bunăvoință…”


Compania „Gazprom” oferă autorităților moldovenești un răgaz de două zile pentru a achita plata de 74 de milioane de dolari pentru gazele consumate în lunile octombrie-noiembrie curent. Rușii susțin că fac această concesie cu titlu de excepție, iar dacă în viitor partea moldovenească nu-și va onora obligațiunile contractuale, adică nu vor plăti în avans, atunci R. Moldova va rămâne fără gaze.

Vicepremierul Andrei Spînu a declarat în această seară că a primit o înștiințare de la „Gazprom” privind extinderea termenului de plată. „Tocmai am primit răspunsul de la „Gazprom” privind solicitarea mea de a extinde termenul de plată pentru consumul curent de gaze. Astfel, termenul a fost extins până vineri, 26 noiembrie. Reamintesc că Guvernul R. Moldova a luat toate măsurile necesare pentru ca vineri datoria acumulată pentru lunile octombrie-noiembrie să fie achitată”, a menționat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Purtătorul de cuvânt al gigantului rus, Serghei Kuprianov, a ținut să sublinieze că această concesie e cu titlu de excepție.

„Gazprom” a decis, cu titlu de excepție și făcând un gest de bunăvoință, înțelegând greutățile cu care se pot confrunta în această situație cetățenii R. Moldova, să accepte rugămintea autorităților moldovenești”, a menționat Kuprianov.

Totodată, acesta a subliniat că autoritățile de la Chișinău recunosc pe deplin legitimitatea pretențiilor „Gazprom” și se angajează să achite plățile până vineri, 26 noiembrie.

Acesta și-a exprimat speranța că, în viitor, R. Moldova nu va mai admite întârzieri în achitarea gazului. „Gazprom” mizează pe îndeplinirea absolută de către Moldova a obligațiilor sale contractuale în viitor și pe efectuarea plăților curente la timp. Prevederile contractuale trebuie respectate”, a conchis purtătorul de cuvânt al „Gazprom”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md