11:36:31 03.12.2021
Stiri

„Gazprom” anunță că a mai oferit două zile autorităților de la Chișinău să plătească datoria și ne arată din DEGET că, pe viitor, vor sista livrarea gazelor: „E o excepție, am făcut un gest de bunăvoință…”

Actualitate 24.11.2021 19:37 Vizualizări801 Autor: Ziarul National
„Gazprom” anunță că a mai oferit două zile autorităților de la Chișinău să plătească datoria și ne arată din DEGET că, pe viitor, vor sista livrarea gazelor: „E o excepție, am făcut un gest de bunăvoință…”


Compania „Gazprom” oferă autorităților moldovenești un răgaz de două zile pentru a achita plata de 74 de milioane de dolari pentru gazele consumate în lunile octombrie-noiembrie curent. Rușii susțin că fac această concesie cu titlu de excepție, iar dacă în viitor partea moldovenească nu-și va onora obligațiunile contractuale, adică nu vor plăti în avans, atunci R. Moldova va rămâne fără gaze.

Vicepremierul Andrei Spînu a declarat în această seară că a primit o înștiințare de la „Gazprom” privind extinderea termenului de plată. „Tocmai am primit răspunsul de la „Gazprom” privind solicitarea mea de a extinde termenul de plată pentru consumul curent de gaze. Astfel, termenul a fost extins până vineri, 26 noiembrie. Reamintesc că Guvernul R. Moldova a luat toate măsurile necesare pentru ca vineri datoria acumulată pentru lunile octombrie-noiembrie să fie achitată”, a menționat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Purtătorul de cuvânt al gigantului rus, Serghei Kuprianov, a ținut să sublinieze că această concesie e cu titlu de excepție.

„Gazprom” a decis, cu titlu de excepție și făcând un gest de bunăvoință, înțelegând greutățile cu care se pot confrunta în această situație cetățenii R. Moldova, să accepte rugămintea autorităților moldovenești”, a menționat Kuprianov.

Totodată, acesta a subliniat că autoritățile de la Chișinău recunosc pe deplin legitimitatea pretențiilor „Gazprom” și se angajează să achite plățile până vineri, 26 noiembrie.

Acesta și-a exprimat speranța că, în viitor, R. Moldova nu va mai admite întârzieri în achitarea gazului. „Gazprom” mizează pe îndeplinirea absolută de către Moldova a obligațiilor sale contractuale în viitor și pe efectuarea plăților curente la timp. Prevederile contractuale trebuie respectate”, a conchis purtătorul de cuvânt al „Gazprom”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md